AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στο ΔΑΚ Αγρινίου – Έρχονται κάμερες

[ad_1]

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στο ΔΑΚ Αγρινίου – Έρχονται κάμερες


Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στο ΔΑΚ Αγρινίου – Έρχονται κάμερες όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία για πολλοστή φορά στόχος τα αποδυτήρια των αθλητών, κάγκελα τοποθετεί άμεσα ο Δήμος Αγρινίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί στον κόσμο του Αγρινίου που επισκέπτεται το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» για να αθληθεί, καθώς σημειώθηκε ακόμη μια κλοπή μέσα στα αποδυτήρια.

Η κλοπή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Ελαιοφύτου και της ομάδας «Άτλαντες Αγρινίου» στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τη λήξη του αγώνα πολλοί ήταν οι αθλητές που αναζητούσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία σχημάτισε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστων δραστών.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία στους αθλητές είναι πως αντίστοιχο περιστατικό δεν συμβαίνει για πρώτη φόρα, ενώ μέχρι και τώρα δεν είχε ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, εκτός από το πρόσφατο περιστατικό της Κυριακής έχε γίνει απόπειρα κλοπής στις 11 Δεκεμβρίου του 2022, κλοπή στις 29 Οκτωβρίου 2023 (κατά την διάρκεια του αγώνα Άτλαντες Αγρινίου – Ένωση Αγίου Δημητρίου Β για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και επίσης κλοπή στις 9 Νοεμβρίου 2023, στο κυλικείο αυτή την φορά, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στο κυλικείο.

Μάλιστα, φέρεται στην απόπειρα κλοπής της 11ης Δεκεμβρίου του 2022 (που έγινε την ώρα του αγώνα της Β’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών μεταξύ ΑΕΚ Μεσολογγίου και ΓΠΟ Γιάννενα) να έγιναν αντιληπτοί οι επίδοξοι δράστες από τους φιλάθλους, οι οποίοι τους κυνήγησαν και τους έτρεψαν σε φυγή, ενώ στο περιστατικό κλοπής της 9ης Νοεμβρίου (τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου), οι δράστες φέρεται να είχαν παραβιάσει την πόρτα του κυλικείου και να είχαν αφαιρέσει εκτός από χρήματα από το ταμείο και διάφορα προϊόντα όπως κρουασάν, σοκολάτες κλπ.

Βεβαίως οι δράστες των κλοπών, των διαρρήξεων, αλλά και των βανδαλισμών με τους οποίους συνοδεύονται συχνά αυτές οι εγκληματικές ενέργειες, τυπικά είναι άγνωστοι, ωστόσο τις περισσότερες είναι ανήλικοι Ρομά της περιοχής, όπως στην περίπτωση του περασμένου Δεκεμβρίου, που να έγιναν αντιληπτοί από φιλάθλους, οι οποίοι τους έτρεψαν σε φυγή.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας τη «Σ» επεσήμανε:

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

«η ζημιά αποκαταστάθηκε πρωί – πρωί την Δευτέρα, ενώ οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου πήραν μέτρα για να τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν και κάμερες. Είχαμε ξεκινήσει μελέτη για την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης καιρό νωρίτερα, αμέσως μετά από το προηγούμενο περιστατικό κλοπής, αλλά μετά και από το πρόσφατο κρούσμα. θα επισπευτεί η τοποθέτησή τους.

Επίσης, από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ξεκινήσει η διαδικασία από το Δήμο Αγρινίου για την ενίσχυση της φύλαξης του ΔΑΚ κατά τις βραδινές ώρες. Το απόγευμα είναι πάντα δύο οι φύλακες, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν επαρκούν για μια έκταση 70 στρεμμάτων, όπως είναι το ΔΑΚ Αγρινίου, συνεπώς θα ενισχυθεί η φύλαξη του χώρου και με κάμερες. Να τονίσουμε πως όταν συνέβη ένα από τα περιστατικά κλοπής ήταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη αγώνας της «Ένωσης Αγίου Δημητρίου» με τους «Άτλαντες Αγρινίου», επίδειξη Τάε Κβον Ντο, όπως επίσης αθλήματα του στίβου, αλλά και του κολυμβητηρίου.

Σκοπός με τη φύλαξη είναι να έχουμε δύο άτομα κατά τη βραδινή βάρδια, η οποία ξεκινάει από τις 11 το βράδυ και διαρκεί έως και τις 7 το πρωί. Το πρόβλημα όμως υπάρχει συνήθως όταν ο κόσμος που είναι στο ΔΑΚ είναι αρκετός και είναι σε εξέλιξη πολλές αθλητικές δραστηριότητες παράλληλα. Για την προστασία κατά τις ώρες αυτές θα βοηθήσουν τα κάγκελα που θα τοποθετηθούν παντού στις τζαμαρίες στα αποδυτήρια, όπως επίσης θα βοηθήσει σημαντικά και η λειτουργία των καμερών. Κατά τις υπόλοιπες ώρες οι υπάλληλοι του ΔΑΚ θα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, ενώ και εμείς με την σειρά μας θα κάνουμε ό,τι άλλο χρειαστεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

Αγρίνιο: Διέλυσαν την πόρτα του ιερού και «σήκωσαν» μανουάλια στον πρωτοχριστιανικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Χώρας   


[ad_2]

Related posts

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου: «Άλλος ένας ντελιβεράς τραυματισμένος στο μεροκάματο του τρόμου»

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Σοβαρό ατύχημα για ακροβάτη σε τσίρκο

aitoloakarnanianews

Δήμος Αγρινίου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο