AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

«Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε κι άλλες συλλήψεις» – Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών για τη δολοφονία του Μπάμπη (video)

[ad_1]

«Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε κι άλλες συλλήψεις» – Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών για τη δολοφονία του Μπάμπη (video)


Τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι ερευνούν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό της σορού και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Οι Αρχές συμπληρώνουν σιγά σιγά τα κομμάτια στο παζλ των δραματικών γεγονότων, με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει και να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» μπαίνει η αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού αλλά και η τοκογλυφία καθώς ο 50χρονος άρχισε να «μιλάει» και να δίνει σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνομιλίες που είχε με τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία του.

«Πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη»

Ο κρεοπώλης χθες είχε μεταχθεί στο Μεταγωγών και κρατείτο, ενώ ετοιμαζόταν το φυλακιστήριό του για τον Κορυδαλλό, όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και δεν θα προαυλίζεται με τους υπόλοιπους κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να μην έρθει σε επαφή με κάποιον συγκρατούμενό του.

Ωστόσο ο ανακριτής ζήτησε συμπληρωματική κατάθεση από τον κρεοπώλη, για αυτό και θα επιστρέψει στο Μεσολόγγι.

Υπήρχε συνεργός;

Οι Αρχές, ερευνούν εάν υπήρξε συνεργός ή αν κάποιος άλλος γνώριζε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου και έχουν θέσει στο μικροσκόπιο το τετράδιο του 31χρονου που έχει στην κατοχή η μητέρα του, με τα χρωστούμενα για το πού και γιατί έδινε λεφτά ο Μπάμπης.

Επίσης οι έρευνες στρέφονται και στο πώς σκότωσε τον 31χρονο ο δράστης, γιατί όπως προκύπτει τις πρώτες σφαίρες – φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι για αγριογούρουνα- τις δέχτηκε από πίσω, κάτι που δείχνει ότι ίσως ο Μπάμπης έτρεχε εκείνη την στιγμή.

«Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. «Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει».

«Δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις» τόνισε ο κ. Τσούκαλης

Ο ίδιος, πρόσθεσε: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια».

«Του έστησαν παγίδα»

Ο κ. Τσούκαλης, συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα».

Περιγράφοντας την σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «Αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Στην πορεία ενδεχομένως του πήραν την καραμπίνα και πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη. (…) Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση».

«Η σορός βρέθηκε στις καλαμιές – Δεν ήταν στο νερό»

«Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό», σχολίασε, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή. Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί. Σε περίπτωση που ευσταθεί και το άλλο σενάριο, ίσως ο δολοφόνος του, του είπε ‘έλα να πάμε να κυνηγήσουμε, κρύψου εσύ και εγώ θα πάω πιο πέρα’ και μετά να απομακρύνθηκε λίγο και να του έριξε να τον σκοτώσει», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η βολή είναι στην ωμοπλάτη. Λένε ότι σύμφωνα με το πώς έχουν πάει επάνω στον Μπάμπη τα σκάγια, δείχνει ότι ήταν κάτω από 10 μέτρα η απόσταση του δολοφόνου, δεν τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

Η κατάθεση του κρεοπώλη

Ο 50χρονος κρεοπώλης, αρνήθηκε πως εμπλέκεται στη δολοφονία του Μπάμπη, ωστόσο άλλαξε ένα σημείο της κατάθεσής του. Επεσήμανε, ειδικότερα, πως το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου έκανε βόλτες με το θύμα για 40 λεπτά.

«Ο Μπάμπης μού είχε δανείσει 6.500 ευρώ και τα είχα επιστρέψει τα Χριστούγεννα. Συναντηθήκαμε και κινηθήκαμε με το αυτοκίνητό μου προς την περιοχή όπου υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Κάναμε βόλτες για περίπου 40 λεπτά. Ο Μπάμπης δεν μου είπε τον λόγο που κάναμε αυτές τις βόλτες, αλλά και εμένα μου άρεσε γιατί περνούσε η ώρα» είπε ο 50χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA ανέφερε και τα εξής: «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Όσον αφορά για τη παρουσία του μια μέρα πριν την εξαφάνιση σε κοντινό σημείο από εκεί που βρέθηκε ο 31χρονος, ο κρεοπώλης ανέφερε τα εξής: «Ναι. Είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία… Δεν έκανα κάτι εκεί απλώς κινούμουν με το αυτοκίνητο».

Το όπλο

Ο 50χρονος, ισχυρίστηκε ότι άφησε τον Μπάμπη «στη διασταύρωση των ΤΕΙ» και ο ίδιος συνέχισε την πορεία του. Σε άλλο σημείο της μαραθώνιας απολογίας του, ανέφερε πως όταν βρήκε τον Μπάμπη εκείνος είχε μαζί του ένα όπλο, αλλά δεν έμαθε τι ακριβώς ήταν.

«Όταν τον συνάντησα, είχε μία θήκη με όπλο, δεν ξέρω τι όπλο ήταν. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και αυτός μου είπε ότι κάπου τον περιμένει κάποιος», είπε, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Alpha. Τα περί «κάποιου» τα λέει από την πρώτη μέρα, αναφέροντας πως ο νεαρός τού είχε πει πως είχε ραντεβού με άγνωστο άτομο.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δήλωσε ότι αποβιβάστηκε στη διασταύρωση και μετά έκανε αναστροφή, απάντησε: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία που είπα και το μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή. Εκεί τον άφησα, στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μόνο του».

Σχετικά με τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου για μόλις 20 λεπτά, επανέλαβε ότι δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούσε να δει την ώρα. Σημειώνεται πως τα λεγόμενα αυτά έχουν διαψευστεί από τα στοιχεία, που δείχνουν ότι το κινητό του εξέπεμπε σήμα από το σημείο.

«Γιατί δεν αναφέρατε στη μητέρα του ότι πήγατε βόλτα όταν σας ρώτησε «είσαι ο τελευταίος που τον είδες, πού είναι το παιδί;»» τον ρώτησαν, στη συνέχεια οι Αρχές, με τον κρεοπώλη να λέει ότι «δεν το θεώρησα σημαντικό».

«Στην αστυνομία απέκρυψα αυτό το γεγονός γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν. Και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν, ούτε τους ρώτησα, ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης έχει εξαφανιστεί» συμπλήρωσε.

in.gr

Market Pass: Νέα πληρωμή στις 5 Φεβρουαρίου


[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης δεν θα εξαφανιζόταν ποτέ από τη μητέρα μας» – Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του 31χρονου

aitoloakarnanianews

Ένσταση κατά του κύρους των εκλογών στο δήμο Μεσολογγίου και από τον Νίκο Καραπάνο

aitoloakarnanianews

Τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μεσολογγίου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο