AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Δεν κλείστηκε συμφωνία για ανακωχή Ισραήλ/Χαμάς στο Κάιρο

[ad_1]

Οι διαπραγματευτές που συναντήθηκαν χθες Τρίτη στο Κάιρο δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την κήρυξη ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, πάντως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών και ισραηλινών ΜΜΕ, με φόντο την επαπειλούμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ύστατο καταφύγιο περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εκτοπισμένων Γαζαίων . Οι αντιπροσωπείες του […]

Οι διαπραγματευτές που συναντήθηκαν χθες Τρίτη στο Κάιρο δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την κήρυξη ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, πάντως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών και ισραηλινών ΜΜΕ, με φόντο την επαπειλούμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ύστατο καταφύγιο περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εκτοπισμένων Γαζαίων .

Οι αντιπροσωπείες του Κατάρ, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ συμφώνησαν οι συνομιλίες να παραταθούν για ακόμη τρεις ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή της στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Θα συνεχιστούν σε χαμηλότερο επίπεδο, κατά το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Times of Israel έκανε επίσης λόγο περί παράτασης των συνομιλιών.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Νταβίντ Μπαρνέα της Μοσάντ και ο Ρονέν Μπαρ της Σιν Μπετ, επέστρεψε στο Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, που επικαλέστηκε πηγή της στο γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Αίγυπτος, που παραδοσιακά διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, υποδέχθηκε χθες τους διευθυντές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Κατάρ, για συνομιλίες σχετικά με την κήρυξη νέας ανακωχής, που θα επέτρεπε την απελευθέρωση ομήρων στα χέρια μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Πόλεμος στο Ισραήλ – Η Χαμάς δήλωσε ότι δεν συζητά για τους ομήρους μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα

Με 611.500 ευρώ στηρίζει η Βουλή τις οικογένειες στελεχών των ΣΑ και των ΕΔ που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

aitoloakarnanianews

Συνελήφθη Ανθυπασπιστής του ΠΝ και ο γιος του για κατοχή όπλου στο σχολείο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο