AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Δημοσκόπηση Marc: 54,8% ναι στον γάμο των ομόφυλων και 52,9% στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

[ad_1]

Υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για λογαριασμό της ιστοσελίδας protothema.gr.

Επίσης, θετικά τάσσεται για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και με την προστασία των παιδιών που έχουν ήδη αποκτήσει ζευγάρια που ανήκουν στο ίδιο φύλο.

Πάντως, οι ερωτηθέντες τάσσονται κατά – και με συντριπτικό ποσοστό- της απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετης μητέρας, όπως έχει προτείνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Πιο αναλυτικά:
Το 54,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Marc απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν συμφωνεί στη νομοθέτηση και στην Ελλάδα του πολιτικού γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ το ποσοστό αυτών που διαφωνούν είναι στο 42,5%.

Παράλληλα, αποτελούν πλειοψηφία οι συμπολίτες που εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει στα παιδιά που έχουν ήδη αποκτηθεί από ομόφυλα ζευγάρια να αναγνωρισθούν ίδια νομικά δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά, όπως, π.χ., να έχουν κληρονομικά δικαιώματα και αν πεθάνει ο βιολογικός γονιός το παιδί να μην μεταφέρεται σε ίδρυμα αλλά να μένει με τον μη βιολογικό γονιό. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (74,4%) συμφωνούν και μόνον ένας στους πέντε (19,5%) εκφράζει αντίθεση.

Υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται το 52,9%, ενώ αντιτίθεται το 40,9%.

Συντριπτική είναι η επικράτηση όσων διαφωνούν με την πρόταση να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών να αποκτούν παιδιά με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπως, πχ, μέσω παρένθετης μητέρας. Στο σχετικό ερώτημα αρνητικά απαντά το 65,6%, ενώ μόνον το 29,6% εμφανίζεται σύμφωνο.

Πάντως, το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν θεωρείται σημαντικό σε σχέση με τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ακρίβεια, η ασφάλεια, η υγεία, κλ.π. Δύο στους τρεις επί του συνόλου των ερωτηθέντων (66,9%) το αξιολογούν ως λιγότερο ή καθόλου σημαντικό και μόνον ένας στους τρεις (32%) εκτιμούν ότι είναι περισσότερο ή το ίδιο σημαντικό με τα άλλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τεράστια η διαφορά της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν με 12,6% το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζει συσπείρωση 72,1% και με 10% ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκρατεί μόνον το 46,1% των ψηφοφόρων που τον ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 8,6% και έπονται η Ελληνική Λύση με 5,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%. Κάτω από το 3% κινούνται όλοι οι άλλοι σχηματισμοί και το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 9,1%.

[ad_2]

Related posts

ΕΝΦΙΑ 2024: Το επόμενο Σαββατοκύριακο τα εκκαθαριστικά – Μέχρι πότε η πρώτη δόση

aitoloakarnanianews

Δυτική Ελλάδα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο νέος δικαστικός χάρτης με πρωτοβουλία Φαρμάκη

aitoloakarnanianews

ΝΔ: Και ο Βασίλης Φεύγας στα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο