AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Διάσημες παραλίες γυμνιστών: Πόσο άλλαξαν τα τελευταία χρόνια και τι δεν πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε εκεί

[ad_1]

Πολλές είναι οι παραλίες γυμνιστών σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά λίγοι γνωρίζουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε… τυχαία σε κάποια από αυτές!

Πριν δύο μέρες μία από τις διάσημες παραλίες γυμνιστών, αυτή του Μπράιτον στη Βρετανία, έκλεισε 45 χρόνια ζωής! Στα εγκαίνια μάλιστα που έγιναν στις 2 Απριλίου του 1980 είχαν μαζευτεί τηλεοπτικά συνεργεία, ρεπόρτερ εφημερίδων και φυσικά δεκάδες θεατές!

Καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα… αυγή του βρετανικού γυμνισμού, τα κεφάλια τεντώθηκαν και οι κάμερες μπήκαν στη θέση τους για να δουν ποιος θα έγραφε ιστορία αποκαλύπτοντας τα πάντα. Στις 7.30 το πρωί του κρύου και υγρού πρωινού της 2ας Απριλίου 1980 σύμφωνα με τη Mirror, ο Άρθουρ Άλμπροου, 61 ετών, έβγαλε τα περιττά ρούχα του και διέσχισε γυμνός την παραλία, αφήνοντας μία κραυγή καθώς έμπαινε στην παγωμένη θάλασσα.

Nudist beach opens in Brighton (1980) – ITN archive – Channel 4 News

Η στιγμή ήταν μάλλον απογοητευτική αλλά ήταν μία νίκη στον μακροχρόνιο αγώνα για το δικαίωμα να είσαι γυμνός στην παραλία. Σήμερα, επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τους δεκάδες δημόσιους χώρους γυμνιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν να επιτραπεί η πρώτη παραλία γυμνιστών, πριν από 45 χρόνια, η απόφαση βρήκε εχθρούς. «Ήρθα στον κόσμο χωρίς να φορέσω τίποτα και θα βγω χωρίς τίποτα. Γιατί να ντρέπομαι για το γυμνό;», είχε πει μία ηλικιωμένη κυρία.

Eileen Jakes on the nudist beach in the 1980s (Image: Daily Mirror)

Ο σύμβουλος των Συντηρητικών, Τζον Μπλάκμαν, αντιτάχθηκε υποστηρίζοντας ότι η παραλία μήκους 200 μέτρων, κοντά στην προβλήτα του Μπράιτον, θα «προσέλκυε διεστραμμένους και ηδονοβλεψίες».

Councillor John Blackman protesting the beach ( Image: Graham Wood/ANL/REX/Shutterstock)

Ο κ. Blackman καταδίκαζε την «κατάφωρη έκθεση των μαστικών αδένων» λίγα μέτρα μακριά από την προβλήτα ενώ έλεγε: «Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να δείχνουν οι άνθρωποι το στήθος και γενικά τα γεννητικά τους όργανα ο ένας στον άλλο. Αλλά, για όνομα του Θεού, θα πρέπει να πάνε κάπου πιο ιδιωτικά».

Οι γυμνοί λουόμενοι έγινα διεθνής είδηση. Ακόμα και ένα γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο εμφανίστηκε. Κάτοικοι στο προάστιο Kemptown, αντιτέθηκαν στους γυμνιστές στην παραλία κάτω. Άλλοι παραπονέθηκαν ότι η έκταση των 200 μέτρων ήταν πολύ κοντά σε μια παιδική χαρά, ενώ γυναίκες από μια εκκλησία εμφανίζονταν τακτικά με πανό.

Eileen fought for the beach to open and had passed around pictures of herself nude abroad ( Image: EVENING NEWS)

Υπήρχαν όμως και οι απογοητεύμενοι. Ένας κάτοικος είχε πει: «Ήταν απογοητευτικό να βλέπω ότι δεν υπήρχαν γυμνές νεαρές εκεί, αλλά μόνο γέροι, γυμνοί που φόραγαν παπούτσια και κάλτσες».

Αργότερα χτίστηκε ένας λόφος με βότσαλα για να προστατεύσει γυμνιστές και περαστικούς. Υπήρξαν πρόσφατα παράπονα ότι η παραλία χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες. Αλλά η τοπική Bella Kirkus και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναζητούν τρόπους για να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να επιστρέψουν στην παραλία, «ως ένα κόσμημα στο στέμμα μας παρά ως μια βρώμικη γωνιά».

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι εξής παραλίες: Χαλικιάδα, Αγκίστρι, Σκάλα Ερεσού Λέσβος, Άγιος Ιωάννης Γαύδος, Ελιά Μύκονος, Παραλία Κάμπινγκ Αντίπαρος,
Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα Πλάκα, Νάξος Τζανάκι Αστυπάλαια

Ωστόσο, δημοκρατία βεβαίως αλλά υπάρχουν και κανόνες!

Ποιοι είναι αυτοί;

1. Δεν κοιτάμε σαν… χαζεμένοι! Διακριτικά βλέπουμε τη θάλασσα και το κύμα!

2. Όχι σέλφι! Ούτε καν φώτο αν θες να έχεις κινητό…

3. Έχε πάντα μία ομπρέλα μαζί. Μπορεί και να χρειαστεί

4. Μην πας με παρέα που δεν σκοπεύει να κάνει γυμνισμό γιατί προφανώς θα είναι άβολο. Για όλους εννοείται!

5. Βάζουμε αντηλιακό! Το μόνο που μας έλειπε είναι το έγκαυμα!

6. Δε χαιρετάμε τύπου «επ! κι εσύ εδώ» και μάλιστα με φωνές! Διακριτικά όλα…

Related posts

Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης

aitoloakarnanianews

Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ

aitoloakarnanianews

Δήμος Μεσολογγίου: Συνεχίζεται ο Xριστουγεννιάτικος στολισμός παρά τις αρνήσεις και τις αρρυθμίες

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο