AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Δικαστήριο απαγόρευσε τη λειτουργία καμπάνας σε ρολόι στη Μεσσηνία

[ad_1]

Δικαίωση βρήκε κάτοικος χωριού της Μεσσηνίας που προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να σταματήσει η καμπάνα της εκκλησίας κοντά στο σπίτι του να χτυπά την ώρα με τον γνωστό τρόπο, έναν μονό χτύπο κάθε και μισή και τόσους χτύπους όσους αντιστοιχούν στην ώρα κάθε ακριβώς.

Το χωριό έχει μόλις δέκα μόνιμους κατοίκους, και ο ενάγων μετακόμισε εκεί αφότου οι γιατροί του σύστησαν ηρεμία και ξεκούραση για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η καμπάνα του χωριού, όμως, δεν τον άφηνε να ηρεμήσει, και αφότου ο ίδιος δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα απευθυνόμενος στην εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση, η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, τον Δεκέμβριο του 2023 το δικαστήριο απαγόρευσε τον χτύπο κατά το μισό της ώρας, και χτες Τρίτη 12 Μαρτίου που η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την οριστική αποσύνδεση του ήχου της καμπάνας με τη λειτουργία του ρολογιού.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της Lifo, ο δικηγόρος του ενάγοντα, Βασίλης Σωτηρόπουλος, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του εντολέα του επιδεινώθηκε σε σημείο να έχει αποκτήσει τάσεις αυτοκτονίας, γεγονός που συνυπολογίστηκε από το δικαστήριο. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το δικαστήριο έλαβε υπόψιν το γεγονός πως στην εποχή μας, δεν συντρέχουν λόγοι ενημέρωσης που σχετίζονται με την ηχητική λειτουργία του ρολογιού.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην Ελλάδα διαπιστώνεται κενό δικαίου όσον αφορά στην ηχορύπανση, καθώς η Ελληνική Αστυνομία και οι Περιφέρειες της χώρας που έχουν την αρμοδιότητα δεν μπορούν να διεξάγουν μετρήσεις, παρά μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εργοστάσια κα μεγάλες οδικές λεωφόρους. Το θέμα έχει καταγγελθεί στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Συνήγορο του Πολίτη, όμως παραμένει σε εκκρεμότητα.


[ad_2]

Source link

Related posts

Μυστικό διατροφής που ανακουφίζει την αρθρίτιδα

Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε χαλί κάτω από την τραπεζαρία!

Ποια είναι η ώρα της ημέρας που καίμε περισσότερες θερμίδες

Αφήστε ένα σχόλιο