AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Δουλεύετε στο κομπιούτερ; Γιατί δεν βλέπετε καλά με τα καθημερινά σας γυαλιά

[ad_1]

Πόση διόρθωση μπορεί να χρειάζονται τα γυαλιά σας για να βλέπετε καθαρά στην οθόνη, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Αν δουλεύετε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχετε αρχίσει να μην βλέπετε καλά με τα καθημερινά σας διορθωτικά γυαλιά – είτε της μυωπίας είτε της πρεσβυωπίας ή τα διπλοεστιακά – ίσως πρέπει να κάνετε μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρό σας.

Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι, με βαθμούς διόρθωσης ειδικά προσαρμοσμένους για το κομπιούτερ, αναφέρει ο οφθαλμίατρος Richard E. Gans, επιστημονικός συνεργάτις της Cleveland Clinic στο Οχάιο.

Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν καθώς μεγαλώνουν ότι τα γυαλιά τους δεν τους επιτρέπουν πια να βλέπουν καθαρά όταν δουλεύουν στο κομπιούτερ. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι σχεδιασμένα να βελτιώνουν συγκεκριμένες αποστάσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αυτά της μυωπίας, μας επιτρέπουν να βλέπουμε καθαρά ό,τι βρίσκεται σε απόσταση 6 μέτρων ή μεγαλύτερη. Αντίστοιχα, τα γυαλιά για την πρεσβυωπία επιτρέπουν την διόρθωση της όρασης για αποστάσεις περίπου 35 εκατοστών του μέτρου.

Οι οθόνες των υπολογιστών, όμως, βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα, με συνέπεια να μην επιτυγχάνεται καλή διόρθωση της οράσεως.

Εάν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή επί πολλές ώρες καθημερινά, συμβουλευθείτε τον οφθαλμίατρό σας. Ενδέχεται να χρειασθείτε προσαρμογή στους βαθμούς διόρθωσης της οράσεώς σας. Η διόρθωση θα γίνει με βάση την απόσταση των ματιών σας από την οθόνη του υπολογιστή.

Έχει βρεθεί λ.χ. ότι πολλοί πάσχοντες από μυωπία χρειάζονται 2 βαθμούς λιγότερους για να βλέπουν καθαρά στην οθόνη τους. Ανάλογη διόρθωση μπορεί να χρειασθούν μεγαλώνοντας και οι πιανίστες ή όσοι ασχολούνται με την σκοποβολή, αναφέρει το Καναδικό Κέντρο Εργασιακής Υγείας & Ασφάλειας (CCOHS).

Τα νέα γυαλιά θα σας επιτρέπουν να βλέπετε καθαρά ολόκληρη την οθόνη, με ελάχιστη κίνηση του κεφαλιού. Το μειονέκτημά τους, όμως, είναι ότι τόσο τα μακρινά όσο και τα πιο κοντινά αντικείμενα θα είναι θολά. Επομένως, είτε πρέπει να πάρετε και ξεχωριστό ζευγάρι για μακριά ή κοντά, είτε να δοκιμάσετε διπλοεστιακά/πολυεστιακά γυαλιά.

Φωτογραφία: iStock

[ad_2]

Source link

Related posts

Μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού;

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να ζεσταθείτε αυτόν τον χειμώνα

Πώς το ελαιόλαδο βοηθάει ενάντια σε καρκίνο, καρδιαγγεικά, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ

Αφήστε ένα σχόλιο