AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Δρόμος προς το Λούρο: Πάει για το καλοκαίρι – Δεύτερη παράταση

[ad_1]

Δρόμος προς το Λούρο: Πάει για το καλοκαίρι – Δεύτερη παράταση


Δρόμος προς το Λούρο: Πάει για το καλοκαίρι όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία ειναι η δεύτερη παράταση στην ανακατασκευή 16 χλμ από το Νεοχώρι μέχρι το Λούρο

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Μια ακόμη παράταση δόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την βελτίωση του δρόμου προς την παραλία του Λούρου. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά παράταση που δίνεται και πλέον το νέο χρονοδιάγραμμα του έργου τίθεται στο τέλος Ιουλίου του 2024.

Η σύμβαση του έργου που έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) υπογράφτηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο στην πορεία ανάκυψαν διάφορα προβλήματα μεταξύ των οποίων και καθυστερήσεις στις πληρωμές από τη χρηματοροή του ΠΔΕ, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι προβλεπόμενες εργασίες να μην έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους. Ωστόσο το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 70% και για την ολοκλήρωση του υπολοίπου από την Περιφέρεια δόθηκε μια ακόμη παράταση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η παράταση κρίνεται, σύμφωνα με το αίτημα του αναδόχου του έργου, απαραίτητη καθώς υπήρξε διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής του 4ου και του 5ου λογαριασμού του έργου. Επιπλέον οι εναπομένουσες ασφαλτικές εργασίες δεν μπορούν να εκτελεστούν ενόψει χειμερινής περιόδου που ακολουθεί, ενώ για την επανέναρξη των εργασιών απαιτείται αφενός η πληρωμή των λογαριασμών, για την οποία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χρονική εκτίμηση και αφετέρου η εκ νέου ανάπτυξη εργοταξίου απαιτεί ικανό χρονικό διάστημα. Με αυτό το σκεπτικό δόθηκε επιπλέον παράταση στο έργο μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.

Το έργο «Βελτίωση Οδού από Νεοχώρι προς Παραλία Λούρου», που έλαβε έκπτωση 60% στη δημοπρασία του, περιλαμβάνει διαπλατύνσεις της  οδού όπου είναι δυνατές,  επένδυση της παρακείμενης τάφρου σε τμήματα του δρόμου, ανακατασκευή τμήματος και ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος των 16 χλμ,  τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δρόμο για την άρση της επικινδυνότητας, καθώς και κατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανση του δρόμου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δρόμος προς το Λούρο: Πάει για το καλοκαίρι - Δεύτερη παράταση

Aγρίνιο: Έβαλαν… στόχο τζάμια στο 7ο Γυμνάσιο

 

[ad_2]

Related posts

Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Άνοιξε ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης – voucher για αγορά και διασύνδεση POS

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: 36χρονος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία – Είναι φίλος του προφυλακισμένου κρεοπώλη

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: 38χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Τουρλίδα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο