AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Δώστε μας οπωσδήποτε Patriot»: Άρχισε να αγχώνεται η παρέα του Ζελένσκι

[ad_1]

Οι Ουκρανοί βλέπουν τις επιλογές τους να λιγοστεύουν…

Η Ουκρανία ενθαρρύνει την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία να της προμηθεύσουν τα δικά τους συστήματα αεράμυνας Patriot, ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times.

«Οι [οι ουκρανικές αρχές] χρειάζονται άμεσα επτά συστήματα Patriot… Αλλά είναι περίπλοκο», δήλωσε στην εφημερίδα μια ανώνυμη στρατιωτική πηγή.


Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να είναι απρόθυμοι να παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερες μονάδες Patriot, καθώς πρέπει να διατηρήσουν σε βιώσιμα επίπεδα τις δικές τους αμυντικές ικανότητες,
ανέφεραν οι Financial Times.

Ο Πολωνός πρόεδρος, Andrzej Duda, συγκεκριμένα, απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω παραδόσεων Patriot στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Βαρσοβία θα μπορούσε να παράσχει στο Κίεβο περισσότερους από τους πυραύλους της που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε την Τρίτη ότι ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba του ζήτησε πρόσφατα επτά συστήματα Patriot για παράδοση στο Κίεβο.

Την Τετάρτη, ο Kuleba είπε στην Washington Post ότι «η ωραία και ήσυχη διπλωματία του δεν λειτούργησε» και τώρα σχεδίαζε να απαιτήσει με σκληρό τρόπο το σύστημα αεράμυνας Patriot από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

Τα τελευταία μαζικά ρωσικά χτυπήματα, η κατάρρευση του αχανούς μετώπου σε πολλά σημεία και η έντονη φημολογία πως οι Ρώσοι θα κινηθούν προς το Χάρκοβο, έχουν…αγχώσει το Κίεβο.

Σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει και το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας που μέχρι σήμερα ήταν ο κύριος αργωγός της Ουκρανίας στον ατελέσφορο πόλεμο με τον Πούτιν.

Έτσι η προσοχή του Κιέβου στρέφεται στους…φτωχοποιημένους Ευρωπαίους, που έχουν πολύ λίγα να δώσουν.

απεμπε-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Παράπονα στρατιωτικών για τις Αποστρατείες ΕΟΘ

aitoloakarnanianews

Η Μόσχα απειλεί αμερικανική αρμάδα και Ελλάδα-Ρωσικοί υπερηχητικοί αντι-πλοϊκοί πύραυλοι Zircon κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford

aitoloakarnanianews

Τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν από επιδρομές της Ουκρανίας στην περιοχή του ρωσικού Μπέλγκοροντ

Αφήστε ένα σχόλιο