AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Είναι ντροπιαστικό»: Οι Ρώσοι έκαναν άνω-κάτω και τους Βρετανούς! Τι ακολουθεί;

[ad_1]

Το ηχητικό-«φωτιά» που δημοσιεύτηκε προ ημερών δεν εξέθεσε μόνο τις γερμανικές Ε.Δ.

«Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται στο έδαφος στην Ουκρανία βοηθώντας τις δυνάμεις του Κιέβου να εκτοξεύσουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow», αναφέρεται σε ρωσική διαρροή μίας άκρως απόρρητης κλήσης με αξιωματικούς της γερμανικής αεροπορίας.

Προφανώς όμως όταν ο Πούτιν θέλει να…ξεφτιλίσει τους δυτικούς του αντιπάλους τίποτα δεν θεωρείται «απόρρητο».

Το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι η διαρροή απέδειξε την άμεση εμπλοκή της «συλλογικής δύσης» στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον γερμανικό στρατό ως απάντηση στις αποκαλύψεις.

Η ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από τη συντάκτρια του RT, Margarita Simonyan, καταγράφει αξιωματικούς της Luftwaffe να συζητούν πώς οι πύραυλοι Taurus του Βερολίνου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσπαθήσουν να ανατινάξουν τη γέφυρα Kerch που συνδέει τη ηπειρωτική Ρωσία με την Κριμαία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υποστράτηγος Ingo Gerhartz, επικεφαλής της Luftwaffe, περιγράφει πώς η Βρετανία συνεργάζεται με την Ουκρανία για την ανάπτυξη πυραύλων Storm Shadow εναντίον στόχων έως και 150 μιλίων πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Ο Tobias Ellwood, πρώην υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, παραδέχθηκε ότι η διαρροή ήταν ντροπιαστική για το Βερολίνο, αν και αποκάλυψε στο BBC ότι η Ρωσία πιθανότατα γνώριζε για τη βρετανική παρουσία, δεδομένης της έντασης των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της.

Ωστόσο εξίσου ντροπιαστικός είναι και ο τρόπος που οι Ρώσοι έβγαλαν στη φόρα τη στρατιωτική δραστηριότητα του «τριγώνου» Γερμανίας-Βρετανίας-Γαλλίας στην Ουκρανία και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονική πρόταση για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο πλευρό του Κιέβου.

«Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτρέψει ορισμένες σοβαρές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στους διπλωματικούς διαδρόμους μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας και μάλιστα του ΝΑΤΟ, καθώς και γιατί συνέβη αυτό εξ αρχής», πρόσθεσε ο Έλγουντ.

Η Βρετανία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την παρουσία ενός «μικρού αριθμού προσωπικού» στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν ανέφερε ποια καθήκοντα αναλάμβαναν εν μέσω ανησυχιών ότι οποιαδήποτε πιθανή εμπλοκή μάχης θα μπορούσε να θεωρηθεί κλιμακούμενη από τη Μόσχα.

απεμπε-EPA-Bloomberg pool photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Πότε πληρώνονται οι κύριες συντάξεις

aitoloakarnanianews

Πόλεμος στο Σουδάν: Οβίδες χτύπησαν αγορά, πάνω από 20 άμαχοι νεκροί 

Γάζα: Σε θάνατο καταδικάζονται τα παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που καταγγέλει έλλειψη τροφίμων και νερού!

Αφήστε ένα σχόλιο