AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Εγγυητική επιστολή 91 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε ο Τραμπ για την υπόθεση κακοποίησης της Τζιν Κάρολ

[ad_1]

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε εγγύηση ύψους 91.630.000 δολαρίων για την απόφαση στην υπόθεση δυσφήμισης που του άσκησε η συγγραφέας Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο Τραμπ εξασφάλισε από την Ομοσπονδιακή Ασφαλιστική Εταιρεία με έδρα τη Βιρτζίνια εγγυητική επιστολή συνολικού ύψους 91.630.000 δολαρίων για την κάλυψη της απόφασης ύψους 83 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση συν τους τόκους. Ο Τραμπ κατέθεσε επίσης έφεση κατά της απόφασης στο αρμόδιο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να προχωρήσει με την έφεση απαιτείται είτε η πληρωμή της απόφασης είτε η κατάθεση εγγύησης για το πλήρες ποσό της απόφασης.

Ελπίδες στην έφεση

“Ο πρόεδρος Τραμπ ζητά με σεβασμό από το Δικαστήριο να αναγνωρίσει την εγγυητική επιστολή υπερημερίας που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ στο ποσό των 91.630.000,00 δολαρίων και να την εγκρίνει ως κατάλληλη και επαρκή για να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης, στο βαθμό που η απόφαση επιδικάζει αποζημίωση, μέχρι την τελική εκδίκαση της έφεσης του προέδρου Τραμπ”, ανέφερε η δικηγόρος του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιη ότι η έφεσή τους θα οδηγήσει στην ανατροπή της απόφασης.

“Λόγω των πολυάριθμων επιζήμιων σφαλμάτων που έγιναν σε χαμηλότερο επίπεδο, είμαστε πολύ σίγουροι ότι το Εφετείο θα ανατρέψει αυτή την κατάφωρη απόφαση”, δήλωσε. Οι όροι της εγγύησης δεν διευκρινίζουν ποια περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποίησε ο Τραμπ για την εξασφάλιση του ποσού. Ο Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση 83,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κάρολ, πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, επειδή τη δυσφήμισε το 2019, όταν αρνήθηκε τον ισχυρισμό της ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος στο Μανχάταν τη δεκαετία του 1990.

Άρνηση αναβολής

Ο Τραμπ, ο οποίος είπε ότι η Κάρολ “λέει εντελώς ψέματα” και ότι “δεν είναι ο τύπος μου”, αρνήθηκε κάθε αδίκημα. Την Πέμπτη, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση απέρριψε το αίτημα του Τραμπ για προσωρινή αναβολή των ποινών. “Η σημερινή κατάσταση του κ. Τραμπ είναι αποτέλεσμα των δικών του καθυστερητικών ενεργειών”, έγραψε ο δικαστής Λιούις Κάπλαν στη διαταγή του την Πέμπτη. “Είχε από τις 26 Ιανουαρίου να οργανώσει τα οικονομικά του γνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστεί να εγγυηθεί αυτή την απόφαση”.

Ο Κάπλαν επισήμανε, ωστόσο, ότι ο πρώην πρόεδρος “περίμενε μέχρι 25 ημέρες μετά την ετυμηγορία των ενόρκων για να καταθέσει την προηγούμενη αίτησή του για μη εξασφαλισμένη ή μερικώς εξασφαλισμένη αναστολή μέχρι την επίλυση των μεταδικαστικών προτάσεων”, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ απέτυχε να αποδείξει πώς η απόφαση συνιστά “ανεπανόρθωτη ζημία” ή να αποδείξει τα έξοδα που αντιμετωπίζει με την καταβολή εγγύησης στην υπόθεση. “Τα έξοδα της συνεχιζόμενης δικαστικής διαδικασίας ελλείψει αναστολής δεν συνιστούν “ανεπανόρθωτη ζημία” με τη σχετική έννοια του όρου αυτού”, έγραψε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Σε Κίνα και Ινδία οι κύριες εξαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2023

Σι: «Εποικοδομητικές» συνομιλίες αλλά και διαφορές

Πληθαίνουν τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητά της

Αφήστε ένα σχόλιο