AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Εγκρίνεται το τέταρτο διάταγμα καταπολέμησης της ξηρασίας με επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ανδαλουσία

[ad_1]

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά μέτρα, όπως η άμεση υλοποίηση έργων σε περιοχές με πιο ακραία κατάσταση, η ενίσχυση μονάδων αφαλάτωσης μέσω επεκτάσεων ή μέσω φορητών υποδομών, καθώς και εργασίες ανάκτησης σε λιμάνια και φράγματα για τη βελτίωση της χρήσης του νερού, μεταξύ άλλων. Αυτά τα σημαντικά προγραμματισμένα μέτρα αναμένεται να αποτελέσουν σπουδαίο βήμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η ξηρασία στην περιοχή.

Ο Moreno υπενθύμισε ότι το νέο αυτό διάταγμα προστίθεται στα ήδη τρία εφαρμοσμένα με περισσότερα από 300 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα δύο πρώτα έχουν ήδη υλοποιηθεί κατά 85%. Αυτά έχουν βοηθήσει να αξιοποιηθούν 252 hm3 νερού στην Ανδαλουσία, τόσο για τον πληθυσμό όσο και για τους γεωργικούς και βιομηχανικούς τομείς.

Εκτός από τις επενδύσεις 200 εκατομμυρίων, 50 εκ των οποίων για βοήθεια στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, το νέο αυτό διάταγμα συνεπάγεται πολλά άλλα μέτρα που συνδέονται με τις υποδομές και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Τα μέτρα αυτά πρέπει να αναληφθούν αμέσως στις περιοχές της Κοινότητας όπου η έλλειψη νερού είναι ήδη ακραία και ο χρόνος εκτέλεσης καθορίζεται ως σύντομος.

Ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας προώθησε μια σημαντική καινοτομία που θα συμπεριληφθεί επίσης στα μέτρα που θα προωθηθούν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγωγούς για τη μεταφορά ανακυκλωμένου νερού προς τις αρδευτικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα έλλειψης νερού. Επιπλέον, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών συστημάτων, με σκοπό την εξάλειψη διαρροών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας μείωσης του υδατικού αποτυπώματος. Ο Moreno τόνισε πως όλα τα έργα θα γίνουν σε συνεργασία με όλους τους δήμους και τις περιφερειακές αρχές.

Ακριβώς με αυτόν τον στόχο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας στην απόκτηση νερού, το διάταγμα σχεδιάζει επίσης την ανάπτυξη νέων αναλύσεων και μελετών που βοηθούν στον εντοπισμό, τον εντοπισμό, τον εντοπισμό πιθανών ανιχνευτών έκτακτης ανάγκης, βελτιώνοντας έτσι τις γνώσεις για τα υπάρχοντα υδατικά συστήματα στην Κοινότητα.

Ανδαλουσιανή άρδευση

Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκτάρια αρδευόμενης γης, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία που παρέχονται από το Υπουργείο Γεωργίας, η Ανδαλουσία είναι η πρώτη Αυτόνομη Κοινότητα σε αρδευόμενες περιοχές, συγκεντρώνοντας περίπου το 28% της αρδευόμενης έκτασης στην Ισπανία. Σε περιφερειακό επίπεδο, οι αρδευόμενες εκμεταλλεύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 14% της γεωγραφικής περιοχής της αυτόνομης κοινότητας και το 30% της γεωργικής έκτασης.

Όσον αφορά τις αρδευόμενες καλλιέργειες στην Ανδαλουσία, ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι ελαιώνες, το βαμβάκι, οι πορτοκαλιές, το ρύζι και οι αμυγδαλιές. Όσον αφορά το αγροτικό εισόδημα, η άρδευση αποτελεί το 67% του συνόλου της Ανδαλουσίας, ξεπερνώντας τα 5.630 εκατ. ευρώ (πάνω από 5.400 ευρώ ανά στρέμμα).

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Αγροτικές Ειδήσεις: Λευτέρης Αυγενάκης: Το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό, είναι και ευρωπαϊκό

Έως 15 Μαρτίου συμμετοχή αγροτών σε έρευνα της ΕΕ για την καταπολέμηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών

Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη ΜΕΒΓΑΛ

Αφήστε ένα σχόλιο