AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Εκκενώθηκε το Grindavik της Ισλανδίας υπό τον φόβο επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης (vid)

[ad_1]

Σεισμολόγοι και ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν στενά τη σεισμική δραστηριότητα με τα δεδομένα να υποδηλώνουν ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν είναι απλές ανωμαλίες, αλλά θα μπορούσαν να είναι οι προάγγελοι μιας επικείμενης έκρηξης.

Σε μια δραματική επίδειξη της δύναμης της φύσης, η γαλήνια πόλη Grindavik στην Ισλανδία έχει σημαδευτεί από οδοντωτές ρωγμές που διασχίζουν ολόκληρη την πόλη, ένα δυσοίωνο σημάδι της ηφαιστειακής δραστηριότητας που σιγοβράζει από κάτω. Η ισλανδική κυβέρνηση κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ανησυχητικό βίντεο, που παρουσιάζει το μέγεθος της ζημιάς στις υποδομές, με τους δρόμους να έχουν υποστεί ρωγμές και τα κτίρια να έχουν υποστεί βλάβες λόγω της υπόγειας αναταραχής.

Το Grindavik, γνωστό για τις γραφικές του εικόνες εκκενώθηκε προληπτικά την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της έναρξης χιλιάδων σεισμικών δονήσεων. Οι δονήσεις αυτές ήταν το αποτέλεσμα της ώθησης μάγματος μέσα από μια υπόγεια σήραγγα μήκους 15 χιλιομέτρων, μια κατάσταση που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει «σημαντική πιθανότητα» έκρηξης.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές δίνει μια ζοφερή εικόνα της σημερινής κατάστασης στο Grindavik, με την ίδια τη γη να φαίνεται να έχει στραφεί εναντίον της πόλης. Μακριές, ελικοειδείς ρωγμές διαπερνούν την άσφαλτο σαν ανοιχτές πληγές, με ορισμένους δρόμους να έχουν καταστεί αδιάβατοι, απομονώνοντας τμήματα της πόλης και δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εκκένωσης.

Σεισμολόγοι και ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν στενά τη σεισμική δραστηριότητα, με τα δεδομένα να υποδηλώνουν ότι οι δονήσεις δεν είναι απλές ανωμαλίες, αλλά θα μπορούσαν να είναι οι προάγγελοι μιας επικείμενης έκρηξης. Οι αρχές δεν πήραν αυτές τις προειδοποιήσεις αψήφιστα, με αποτέλεσμα να προβούν στην αποφασιστική ενέργεια της εκκένωσης της πόλης, μια κίνηση που αναμφίβολα έσωσε ζωές, αλλά και εκτόπισε τους κατοίκους, προκαλώντας αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον τους.


[ad_2]

Source link

Related posts

Γρηγορίου: «Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΠΑΣ Γιάννινα»

Κουλιεράκης: «Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε στην έδρα μας»

Error 404 | gazzetta.gr

Αφήστε ένα σχόλιο