AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη- ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ!

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη- ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ (elga.gr) ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ! – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Απριλίου ανοίγει ο ΕΛΓΑ (elga.gr) τον δεύτερο κύκλο πληρωμών αποζημιώσεων έτους 2023, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναφέρουν πως θα αφορούν σε δυο διαδοχικές πιστώσεις 60 εκατ. και 16 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η αρχή αναμένεται να γίνει την Τρίτη, όταν θα δοθεί η εντολή πληρωμής για αποζημιώσεις 60 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής της περσινής χρονιάς, σε όσους παραγωγούς έχουν ήδη δει αναρτημένα τα πορίσματά τους και έχουν τακτοποιήσει την εκκρεμότητα της ειδικής εισφοράς.

Η πληρωμή της Τετάρτης 3 Απριλίου, αφορά σε προκαταβολές 16 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Σημειώνεται ότι μετά την πληρωμή των 60 εκατ., ο ΕΛΓΑ θα έχει καταβάλει συνολικά 130 εκατ. ευρώ για τις ζημιές του 2023, οι οποίες δεν αφορούν σε έκτακτες καταστάσεις, όπως οι πυρκαγιές ή η θεομηνία στη Θεσσαλία. Μετά την πληρωμή αυτή, αναμένεται να ακολουθήσει επόμενη, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα, πέραν του ότι μέχρι τον Ιούνιο ο Οργανισμός Ασφαλίσεων θα πρέπει να έχει κλείσει την υπόθεση των αποζημιώσεων της περσινής χρονιάς.

ELGA_APRILIO_SITE

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

Μετά από συνεργασία που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ανακοινώνονται νέες πληρωμές για ζημιές του 2023.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 2α Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ (elga.gr) 60 εκ.€ για αποζημιώσεις έτους 2023.

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο  μηνών 130 εκ.€ στους παραγωγούς ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.

  • Την Τετάρτη 3η Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκ.€,ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη- ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ! – Ημερομηνίες πληρωμών!

Ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για τις Συντάξεις Μαΐου, καθώς, σε λίγες μέρες θα γίνουν γνωστές και επίσημα οι ημερομηνίες πληρωμής από τον e- ΕΦΚΑ.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις συντάξεις Μάϊου

Την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2024 την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

Το ίδιο θα κάνει λογικά ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα ταμεία.


Συγκεκριμένα:

  1. Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.
  2. Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.
  3. Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Συγκεκριμένα

  1. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  2. Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  3. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  4. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  5. Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  6. Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  7. Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).

Πηγη VOUCHERS ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ!! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ Πηγη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 2024!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Πηγη!

ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΓΑ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ VOUCHERS 2024!

[ad_2]

Source link

Related posts

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής του Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς 2024

Συσσώρευση δυνάμεων για άνοδο στο σκληρό σιτάρι όσο τελειώνει το τουρκικό

Αγροτικές Ειδήσεις: «Τέλος» στις αγοραπωλησίες σιτηρών με δολάρια στα BRICS θέλει η Ρωσία

Αφήστε ένα σχόλιο