AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη ΤΩΡΑ!! ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 70 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη ΤΩΡΑ!! ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 70 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ (elga.gr) ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Δελτίο αγροτών!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Με την ανάρτηση των πινάκων για τις αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής για ζημιές του έτους 2023 να έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες περιοχές, θέμα ωρών είναι το να προχωρήσει η πληρωμή ύψους 70 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ (elga.gr), η οποία άλλωστε είχε δρομολογηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ώστε να ολοκληρωθεί εντός της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ακόμα πάντως και αν έχουν βγει πορίσματα, αναμένεται παραγωγοί οι οποίοι δεν έχουν διευθετήσει την εξόφληση της ειδικής εισφοράς, αναμένεται να μείνουν εκτός αυτού του δεύτερου γύρου καταβολής αποζημιώσεων. Πρόκειται, σημειώνει το Agronews.gr, για συνέχεια του κύκλου πληρωμών ζημιών έτους 2023, που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο Οργανωνισμός είναι λίγο πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ. Έχοντας ήδη καταβάλει τα 70 εκατ. για ζημιές ζωικής και φυτικής παραγωγής έτους 2023 τον Φεβρουάριο και εφόσον πληρωθούν επιπλέον 70 εκατ. την άλλη εβδομάδα, τότε απομένει ακόμα μια δόση ύψους 70 εκατ. ευρώ, με την γραμμή από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να θέλει τον ΕΛΓΑ να έχει κλείσει τις υποχρεώσεις του 2023 εντός του πρώτου εξαμήνου, δηλαδή μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

pliromes-elga-zhmies-2023

 

Χωρίς κατώτατα όρια η ειδική βάμβακος

Στο μεταξύ, διευθετήθηκε όπως φαίνεται το ζήτημα με την ειδική βάμβακος στη Θεσσαλία και τις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία Daniel, με τους παραγωγούς να μην έχουν υποχρέωση τήρησης των κατώτατων ορίων παραδόσεων προκειμένου να λάβουν την επιδότηση.

Η ενίσχυση φέτος ανέρχεται σε 75 ευρώ το στρέμμα, ενώ η διαδικασία είχε κολλήσει στα πορίσµατα του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις εκτάσεις του θεσσαλικού κάµπου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πληµµύρες, ενώ παραµένει κλειστή και η σχετική πλατφόρµα στην οποία θα έπρεπε οι εκκοκκιστές να ανεβάσουν τα απαραίτητα πρωτότυπα «τιµολόγια αγοράς» και τις πρωτότυπες καρτέλες σπόρου.

Εν τω μεταξύ άνοιξε και η πλατφόρμα για την ανάρτηση των συμβάσεων γισ τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων. Οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023 αφορούν:

  • ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

Η εφαρμογή είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024  έως και την Δευτέρα 1/04/2024.

  • ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΥΖΙΟΥ

Η εφαρμογή είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024  έως και την Δευτέρα 1/04/2024.

  • ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ

Η εφαρμογή είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024 έως και την Δευτέρα 1/04/2024.

  • ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Η εφαρμογή είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024 έως και την  Δευτέρα 1/04/2024.

  • ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ

Η εφαρμογή για τα ΚΕΠΠΥΕΛ είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024 έως και την Δευτέρα 1/4/2024  και για τις σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις αντίστοιχα από την Τρίτη 26/03/2024 έως και την Τετάρτη 03/04/2024.

  • ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Η εφαρμογή είναι ενεργή για καταχωρήσεις από την Παρασκευή 22/03/2024 έως και Παρασκευή 29/3/2024.

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ, στη θέση του ο Λυκουρέντζος, αντιπρόεδρος ο Φλώρος

Ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, με τον σημερινό πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο να παραμένει στη θέση του, ωστόσο χρέη αντιπροέδρου, προσωρινά, αναλαμβάνει ο Χρήστος Φλώρος.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιούνται  οι παρακάτω αλλαγές στο Δ.Σ του ΕΛΓΑ:

1.Προσωρινός Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Χρήστος Φλώρος του Βασιλείου, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο Δρ. Χρήστος Φλώρος είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΛΟΧΡΗ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης     και Οικονομίας (ΣΕΔΟ) του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη ‘’Λογιστική και Ελεγκτική’’ και στη ‘’Χρηματοοικονομική Διοίκηση’’. Επίσης, είναι Διευθυντής του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου στη ‘’Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση’’ (LAFIM), καθώς και Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού του ΠΑΚΕΚ. Επίσης κατέχει την θέση άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα που σχετίζεται με θέματα διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (από Ιαν. 2024).

2.Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται η   Αργυρώ Αργύρη του Σταύρου, Δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Δελημήτη του Θεοφίλου, Γεωπόνο.

3.Τακτικό μέλος ορίζεται η  Αικατερίνη Δαρδαμάνη του Αποστόλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Τάτση του Ηλία, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, ειδικότητας και Υπουργείου.

4.Τακτικό μέλος ορίζεται ο Σπυρίδων Ρίζος του Ηλία, Γεωπόνος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Δελησταμάτη του Μόσχου, Κτηνίατρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

Η θητεία του προσωρινού Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. λήγει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού του Αντιπροέδρου του Οργανισμού σύμφωνα με τον ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

β) Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων μελών λήγει στις 19/11/2025.

Πρόεδρος του Οργανισμού παραμένει ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη ΤΩΡΑ!! ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 70 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Ολοκληρώνεται η διαδικασία!

Ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Ο ΟΓΑ (oga.gr) κατέβαλε  τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) κατεβλήθηκαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) κατεβλήθηκαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)  μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ- ΟΑΕΔ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ VOUCHERS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!!

ΑΓΡΟΤΕΣ Πηγη ΤΩΡΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ! ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!

ΕΞΠΡΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !! ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ! Πηγη ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ!

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Η Bayer Ελλάς στο ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum στις 3-5 Νοεμβρίου στην Πιερία

Φυτοφάρμακα και χημικά κυλούν στους ποταμούς της Ευρώπης

Θα ξάφνιαζε μια Φέτα ΠΟΠ από απαστερίωτο γάλα

Αφήστε ένα σχόλιο