AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ … ΜΠΑΡΜΠΑ!! 4.500 ΕΥΡΩ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΑΜΕΑ!!

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ … ΜΠΑΡΜΠΑ!! 4.500 ΕΥΡΩ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΙΚΑ (ika.gr), ΑΜΕΑ!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μέσα στον Απρίλιο και πιθανότατα γύρω στις 15 του μήνα θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για υποβολή φακέλων στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι», με τροποποιήσεις που στόχο έχουν να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες στον προϋπολογισμό των 30 εκατ. ευρώ αλλά και στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Με το μέτρο να επιδοτεί εγκατάσταση πανελ 10 έως 50 kW, ο προγραμματισμός που έχει γίνει, δίνει προτεραιότητα σε μικρά έργα ισχύος 10 kW, στα οποία το πριμ φτάνει κοντά στα 4.500 ευρώ με βάση τις τιμές της αγοράς.

Για μεγαλύτερα και πιο ακριβά πάνελ, το υπουργείο Ενέργειας προσπαθεί να βάλει έμμεσους φραγμούς, οι οποίοι έγκεινται στον τρόπο συμψηφισμού της ηλεκτρικής παραγωγής του πάνελ στο «ενεργειακό ισοζύγιο» της εκμετάλλευσης, εισάγοντας την τακτική του net billing αντί του net metering.

 

Οι αιτήσεις για είσοδο στο δίκτυο, θα μείνουν ανοιχτές για περίπου 1 μήνα, μέχρι να καλυφθεί δηλαδή το κενό στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο, με βάσει προγενέστερες ανακοινώσεις του υπουργείου αναμένεται ότι θα φτάσει τα 1250 mW, κάτι το οποίο μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, αφού παραμένει άγνωστη η έκταση της «κάβας» που διαθέτει ο οργανισμός.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο το περιορισμένο μπάτζετ αλλά και τον χώρο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ ένα προβάδισμα θα έχουν οι φάκελοι που αφορούν σε μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ των 10 kW. Με το κόστος για αυτά να μην ξεπερνά τις 11.000 ευρώ, ειδικά σε περιπτώσεις που το πάνελ τοποθετείται στην οροφή πομόνας, τότε η μέση επιδότηση προσεγγίζει τις 4,500 ευρώ ανά πάνελ, που σημαίνει ότι το μέτρο μπορεί να σηκώσει 6.700 φακέλους.

Αυτή είναι και η πρόθεση του υπουργείου, αφού μόνο σε τέτοια έργα έχει εξασφαλίσει το net metering, δηλαδή τον ενεργειακό συμψηφισμό  που παρέχει τη δυνατότητα συμψηφισμού της συνολικής ενέργειας που έχει παράξει ο σταθμός ΑΠΕ με αυτήν που κατανάλωσε ο αγρότης χωρίς να συμπεριλαμβάνει στον υπολογισμό του τον χρόνο κατανάλωσης.

Για πάνελ άνω των 30 kW και μέχρι τα 50 kW που είναι το όριο στο πρόγραμμα, θα ισχύσει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού.

Άνθρωποι της αγοράς, τοποθετούν το μέγιστο κόστος της εγκατάστασης στα 50.000 ευρώ για έργα των 50kW, άρα με την επιδότηση στο 40%, τότε ο ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να εξασφαλίσει μέχρι 20.000 ευρώ για την επένδυση του, δηλαδή μετά βιας 2.000 φάκελοι θα εξυπηρετηθούν.

Ο μέσος όρος ετήσιας απόδοσης σε ένα τέτοιο έργο, αφορά σε παραγωγή 75.0000 κιλοβατώρων ετησίως σε ένα χωράφι με νότιο προσανατολισμό, που σε αρκετές περιπτώσεις, ανάλογα και με το μοτέρ της αντλίας, ενδέχεται να αφήνει ενεργειακό πλεόνασμα. Για τον λόγο αυτό, όπως μεταφέρουν άνθρωποι της αγοράς και πηγές από το υπουργείο, τα έργα που θα φτάσουν σε αυτήν τη δυναμική δεν θα είναι για πολλούς.

Για αυτό το υπουργείο ενεργοποιεί εδώ το net-billing ή αλλιώς τον ταυτοχρονισμένο συμψηφισμό. Αποτελεί ένα πιο περιοριστικό πλαίσιο, καθώς η ενέργεια που εγχέεται στο δίκτυο λόγω της αδυναμίας ταυτοχρονισμού τιμολογείται σε μια χαμηλότερη αξία (συνήθως της χονδρικής, δηλαδή κοντά στα 6,5 λεπτά) από αυτήν που αγοράζει εν τέλει ο καταναλωτής όταν δεν υπάρχει η δική του παραγωγή για την κάλυψη των αναγκών του.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!! ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ … ΜΠΑΡΜΠΑ!! 4.500 ΕΥΡΩ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΑΜΕΑ!!

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στους συνταξιούχους για τις συντάξεις Απριλίου, αμέσως μετά ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για τις Συντάξεις Μαΐου.

Σε λίγες μέρες θα γίνουν γνωστές και επίσημα οι ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις συντάξεις Μάϊου

Ο  ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

Ο (ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΑΛΛΑΓΕΣ 2024: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις και συντάξεις γονέων άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη LIVE- ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΟΣΔΕ 2024- ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ – ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Nέος πρόεδρος της Diageo το 2025 ο Sir John Manzoni

Αγροτικές Ειδήσεις: Λήψη μέτρων κατόπιν εντοπισμού κρουσμάτων Ευλογιάς προβάτων και αιγών στη Δημοτική Ενότητα Σιγρίου Λέσβου

Κάλεσμα σε έκτακτη συνέλευση στις 13 Φλεβάρη από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Αφήστε ένα σχόλιο