AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ 22/12/2023 – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

[ad_1]

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ 22/12/2023 – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ(ika.gr), ΟΓΑ(oga.gr), ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΕΛΓΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Την πληρωμή αποζημιώσεων τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ για την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, η οποία θα αφορά σε προκαταβολές για όσους παραγωγούς από τη Θεσσαλία δεν έλαβαν την έκτακτη στήριξη κατά την πρώτη, μεγάλη πληρωμή που έγινε στις 17 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως σημειώνει το agronews.gr, το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΛΓΑ, προκειμένου να κλειδώσουν τα ποσά της στήριξης, τα οποία ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί.

Υψηλά ιστάμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών, εξηγούν στο agronews.gr πως τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν κυρίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες δεν έχουν αποζημιωθεί, με την έμφαση να δίνεται κυρίως σε καλλιέργειες αμυγδάλων. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι αποζημιώσεις στα αμύγδαλα θα γίνουν με βάσει τις εκτιμήσεις ζημιάς παγετού της άνοιξης του 2024 που είχε προηγηθεί, ενώ όσοι παραγωγοί είχαν ζημιές και από τον Daniel θα λάβουν τα ποσά αυτά προσαυξημένα, κοντά στο 70% του συνολικού ποσού που αναμένουν. Όσοι είχαν ζημιές μόνο από τον Daniel θα λάβουν αποζημίωση με βάση την λογική προκαταβολών που ακολουθήθηκε στις πληρωμές που είχαν προηγηθεί για αποζημιώσεις στη φυτική παραγωγή.

Για την εν λόγω πληρωμή θα αξιοποιηθούν 23 με 26 εκατ. ευρώ που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΓΑ από το «έμβασμα» που έλαβε ο οργανισμός από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ό,τι χρειαστεί περισσότερο, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ για το 2024. Το ποσό αυτό προκύπτει τόσο από το ρεπορτάζ όσο και από παλαιότερη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά: οι παραγωγοί των οποίων οι αμυγδαλοκαλλιέργειες επλήγησαν από τον Παγετό της Άνοιξης 2023, θα λάβουν γενναία προκαταβολή αποζημιώσεων μέχρι 22  Δεκεμβρίου 2023.

Τα τελικά επιμέρους ποσά αποζημίωσης ανά στρέμμα καθώς και η λίστα με τις καλλιέργειες που προκρίνονται προς την πληρωμή των προκαταβολών αποζημίωσης της 22ας Δεκεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ.

Με βάση τον τιμοκατάλογο του ΕΛΓΑ έτους 2023, προβλέπονται για τους ξηρούς καρπούς οι εξής ασφαλιζόμενες αξίες:

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ 22/12/2023 – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Ώρα πληρωμών για τους συνταξιούχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) , την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην ταμεία μη μισθωτών. Επίσης, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην Ταμείων μισθωτών, καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα:

  • Το  ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023
  • Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023
  • Ο ΟΓΑ(oga.gr) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) κατέβαλε τις συντάξεις την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023
  •  Το ΝΑΤ(nat.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ 22/12/2023 – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το δώρο

Aντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, αφού, πρέπει να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής τους, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πώς υπολογίζεται

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για την έκτακτη αυτή καταβολή είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε στον σύνδεσμο: kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Στην έννοια των τακτικών αποδοχών, σύμφωνα με τη νομολογία των δικαστηρίων εντάσσονται επίσης και:

το επίδομα αδείας: για τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας του επιδόματος αδείας πολλαπλασιάζουμε το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.

«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ! ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ! ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ!

Πηγη LIVE :ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2023-2024 – ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ 22/12! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ!

[ad_2]

Source link

Related posts

Τα υψηλής απόδοσης JCB 542-100 και 560-80 AGRI στη σειρά Loadall – Profi

Πανσαμιακή αγροτική κινητοποίηση στις 17 Γενάρη στο Βαθύ

Κινητοποίηση αγροτών στο Αίγιο στις 2 Φεβρουαρίου

Αφήστε ένα σχόλιο