AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

ΕΛΑΣ: Εχει ταυτοποιήσει 7, ερευνώνται άλλοι 10 για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου | Ειδησεις

[ad_1]

Τα αποτυπώματα που βρήκαν οι αστυνομικοί οδήγησαν στις συλλήψεις

Σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν για τις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη καθώς και οι συνεργοί τους που έχουν ταυτοποιηθεί με κάποιους από αυτούς να αναζητούνται.

Ως μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα και εξετάζεται η εμπλοκή τουλάχιστον ακόμη 10 ατόμων ενώ η λίστα των υποθέσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης είναι μακρά και αποκαλυπτική.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σχετικά με τα αποτελέσματα των πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ανήκει στη λεγόμενη Greek Mafia, καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσω που διαθέτουν κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα.

Τα μέλη της ομάδας, που ως επί των πλείστων προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκτός από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Θ.Μ. στην Πιερία. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο.

[ad_2]

Source link

Related posts

Αλλάζει ο καιρός για 48 ώρες με ζέστη , βροχή και σκόνη | Ειδησεις

Κακοκαιρία εξπρές για 48 ώρες – Οι τρεις περιοχές στο στόχαστρο [vid] | Ειδησεις

Εξελίξεις στην υπόθεση του Μεσολογγίου: Κάμερα «έπιασε» τον 50χρονο να μπαίνει σε χωράφι | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο