AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Και θέλει και μπορεί περιμένει να αξιοποιηθεί-Νίκος Παπάτσας

[ad_1]

Μιλώντας ακατάπαυστα για εξοπλισμούς έχουμε ξεχάσει το κυριότερο κομμάτι τους: την ελληνική αμυντική βιομηχανία! Η λογική λέει ότι μια χώρα με τόσο μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες θα φρόντιζε να εξασφαλίσει πόρους για την εγχώρια αμυντικής της βιομηχανία. Η λογική ποτέ δεν σύχναζε στα μέρη μας…

Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις παθογένειες όμως, η ελληνική αμυντική βιομηχανία, υπάρχει ανθίσταται στις δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις ανθεί. Στο εξωτερικό κυρίως. Στο στούντιο του militaire channel καλεσμένος ένας άνθρωπος που γνωρίζει την ελληνική αμυντική βιομηχανία όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παπάτσας, πρόεδρος της της Ενωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Αμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) αν και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον ιδιωτικό τομέα (EFA Group) δεν πιστεύει σε δογματισμούς και θέσφατα που αποκλείουν την κρατική αμυντική βιομηχανία από την ιδιωτική σε έναν σοβαρό σχεδιασμό που μπορεί να έχει αποτελέσματα μέσα σε μια 5ετία. Η Ελλάδα «έπαθε» πολλά στο παρελθόν που είχαν επιπτώσεις στην αμυντική της βιομηχανία. Δεν έμαθε. Τώρα εξελίσσονται δίπλα της πόλεμοι που μεταξύ άλλων έχουν και διδάγματα για τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας. Θα μάθουμε; Ο κ.Παπάτσας παρουσιάζει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν από ελληνικές αμυντικές ετειρείες. Αν αξιοποιηθούν μπορούν να νικήσουν τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις δυσκολίες και να αναδείξουν την ελληνική αμυντική στο ρόλο που της αναλογεί. Αυτόν που την θέλει μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Η Τουρκία δεν είναι σε τίποτα καλύτερη από εμάς κι όμως προχώρησε πολύ και σοβαρά στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το μόνο που έκανε ήταν να σχεδιάσει και να υποστηρίξει το σχέδιο της όπως και όσο έπρεπε. Ότι δεν κάνουμε εμείς δηλαδή.

Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

[ad_2]

Source link

Related posts

Το Ισραήλ εξετάζει κι άλλες λύσεις εκτός της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Αυτή την ώρα το «ύστατο χαίρε» στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

aitoloakarnanianews

Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο