AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

ΕΛ.ΑΣ: Στο μικροσκόπιο ακόμη τέσσερις ύποπτοι – Μια ανάσα από τον “καθοδηγητή” | Ειδησεις

[ad_1]

Κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του “καθοδηγητή” βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές.

Οι Αρχές είναι ήδη κοντά στον λεγόμενο «καθοδηγητή», για τον οποίο μίλησε από την αρχή ο 18χρονος, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται υψίστης σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης και αποτελεί βασικό κομμάτι της έρευνας.

Πιο αναλυτικά, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σάρωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και τα αποτελέσματα από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, είναι αυτά που αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ στου Ρέντη, με τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Για την ΕΛ.ΑΣ., χαρακτηρίζεται ως ένα μεγάλο «στοίχημα» να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος δράστης, ενώ αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως μέσα από τον τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων και πληροφοριών που υπάρχει, θα προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.

 Η εικόνα που υπάρχει είναι πως δεν ήταν μόνο ένα άτομο αλλά τουλάχιστον ακόμα τρία με τέσσερα τα οποία μετά την επίθεση έφυγαν από το σημείο.

Καίτοι ο 18χρονος άλλαξε την κάρτα sim του το πρωί του Σαββάτου, πριν τη σύλληψη του, η συσκευή του έχει κατασχεθεί και μέσα από αυτή ίσως προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τις επικοινωνίες και τυχόν μηνύματα που αντάλλαξε , ακόμα και αν έχει σβήσει το επίμαχο υλικό.

Ο 18χρονος εξακολουθεί και κρατείται στην ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ μέσω των δικηγόρων του φαίνεται να υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει εάν η φωτοβολίδα που έφυγε από εκείνον είναι αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό καθώς υπήρξε, όπως αναφέρουν, και άλλη φωτοβολίδα που πήγε προς τον 31χρονο ένστολο ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον των αστυνομικών ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να έχει υποστηρίξει πως είδε τον αστυνομικό να τραυματίζεται.

Συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε: «Αφού πλησιάσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα μου να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, έριξα  τη φωτοβολίδα που κρατούσα στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσα, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του. Φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί, επέστρεψα στο εσωτερικό του γηπέδου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Βερβεσός: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, προσφεύγουμε στο ΣτΕ | Ειδησεις

Κούλλης Νικολάου: «Παρακαλούσα γονατιστός τον Άγιο Νεκτάριο να προστατεύσει το παιδί μου» | Ειδησεις

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα [vid] | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο