AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Εορταστική εκδήλωση της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου με τίτλο: «Ο Μικρός Ήρωας»

[ad_1]

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου με τίτλο: «Ο Μικρός Ήρωας». Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικό σκετς, ποιήματα και επίκαιρα τραγούδια από τους νέους και τις νέες των κατηχητικών συνάξεων της Χριστιανικής Ενώσεως.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στη συναίσθηση της ευθύνης που οφείλουμε να έχουμε όλοι μας, ως συνεχιστές αυτής της παράδοσης, καθώς και στο νόημα της επετείου, εστιάζοντας σε τρία σημεία.

Οι πρόγονοί μας μεγαλούργησαν όταν ήταν ενωμένοι. Ενωμένοι είπαν το ΟΧΙ. Πολέμησαν σαν ήρωες και μεταλαμπάδευσαν το φως της θυσίας σε ολόκληρη την οικουμένη. Αντίθετα κάθε φορά που διχαστήκαμε χάσαμε το δίκιο μας και κεκτημένα δικαιώματά μας.

Το θεμέλιο αυτού του αγώνα και η βασική πηγή ενδυνάμωσης ήταν η αγάπη για την πατρίδα. Σήμερα, ο όρος πατρίδα έχει αντικατασταθεί από το κράτος, τη χώρα, την πολιτεία. Η πατρίδα, όμως, είναι κάτι πιο αληθινό, πιο δυνατό, πιο βαθύ. Η πατρίδα δεν είναι κρατικοί μηχανισμοί, γεωγραφικά σύνορα ή ένα σύνολο πολιτών. Είναι η ιστορία, η παράδοση, οι ήρωες, η θυσία.

Εκείνα τα κρίσιμα χρόνια λειτουργούσε ο θεσμός της οικογένειας. Ο πόλεμος δεν αφορούσε ένα τμήμα της κοινωνίας, αλλά ολόκληρο το έθνος. Οι μητέρες σταύρωναν τα παιδιά τους και τα έστελναν στον πόλεμο. Οι γυναίκες αποχαιρετούσαν τους συζύγους και κοπίαζαν να μην στερηθούν τα πολεμοφόδια και τα αναγκαία είδη. Οι πατεράδες πολεμούσαν μαζί με τους γιούς τους.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό τον ιερό θεσμό της ελληνικής οικογένειας. Μόνο μέσα από αυτόν τον θεσμό, η αγάπη για την πατρίδα θα παραμείνει ζωντανή και η ιστορία δεν θα είναι μία γλυκιά ανάμνηση, αλλά μια διαρκής συναίσθηση ευθύνης. Έτσι, θα ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα διατηρήσουμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας, αυτά που έχουν υπογραφεί με το αίμα των μαρτύρων της πίστεως και της πατρίδος μας.

[ad_2]

Related posts

Καιρός: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας – Έρχονται δύο κακοκαιρίες

aitoloakarnanianews

Στα ύψη η τιμή του ελαιολάδου – Θα ξεπεράσει τα 170 ευρώ ο τενεκές εκτιμούν παραγωγοί

aitoloakarnanianews

Παναιτωλικός: Η αποστολή για τον αγώνα με Αστέρα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο