AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Επέτειος με μηνύματα στο Κιλελέρ, μόνο οι 15 στο Μαξίμου λένε οι αγρότες

[ad_1]

Την ίδια στιγμή, μέλη των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών διαμηνύουν στο Μαξίμου ότι στη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12:30 θα πρέπει να συμμετέχουν αυστηρά οι 15 αγρότες που έχουν επιλεγεί με ευθύνη τους και κανένας άλλος. Δηλώνουν μάλιστα ότι αν, όπως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, επιλέγει να παρεισφρήσουν και άλλοι (πχ εκπρόσωποι της Διεπαγγελματικής βάμβακος) τότε οι αντιπροσωπεία θα αποχωρήσει από τη συνάντηση.

Ιδιαίτερα συμβολικός πάντως, ήταν ο φετινός εορτασμός της 114ης επετείου του Κιλελέρ το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου με συμμετοχή αγροτών από την Θεσσαλία και με παρουσία αντιπροσώπων από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Οι αγρότες της Λάρισας έφτασαν με τα τρακτέρ τους στο χώρο του μνημείου ενώ αντίστοιχα οι αγρότες της Καρδίτσας ήρθαν με αυτοκίνητοπομπή .

Εν όψει της αυριανής συνάντησης αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι αγρότες ξεκαθάρισαν για μια ακόμη φορά ότι δεν διεκδικούν, αλλά απαιτούν να πάρουν τις ζωές τους πίσω. Θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στα χωριά τους και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό ξέρουν πολύ καλά από τους παππούδες τους δηλαδή την καλλιέργεια της γης. Δηλώνουν ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει δώσει ψυχούλα, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμματα, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα για τα 120.000 στρέμματα του κάμπου που παραμένουν πλημμυρισμένα έχω και 6 μήνες.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας για το Μαξίμου

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της επιτροπής Θεσσαλών αγροτών για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 12.30μμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για τους:

ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝHΣ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝHΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ

ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΑΣΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΒΕΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

ΣΔΡΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝHΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝHΣ

[ad_2]

Source link

Related posts

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλία ο Ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στην αγροδιατροφή

Αγρότες: Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη

Αφήστε ένα σχόλιο