AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τουσκ στην Ουκρανία

[ad_1]

Την Ουκρανία επισκέπτεται σήμερα (με τραίνο) για πρώτη φορά ο νέος Πολωνός πρωθυπουργός – και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Ντόναλντ Τουσκ, εις ένδειξη συμπαράστασης προς την κυβέρνηση του Κιέβου, καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία πλησιάζει τα δύο χρόνια (ξεκίνησε 22 Φλεβάρη 2022).

Η Βαρσοβία έχει αναδειχθεί σε βασικό σύμμαχο του Κιέβου, το οποίο αναζητεί μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική στήριξη από τους Δυτικούς του εταίρους για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. “Στις 22 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ επισκέπτεται το Κίεβο. Ο επικεφαλής της Πολωνικής κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό, Ντένις Σμιγκάλ”, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ.Τουσκ είχε αναφέρει πως προετοιμάζει την επόμενη επίσκεψή του στο Κίεβο, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία, για λόγους ασφαλείας. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες Πολωνικές εκλογές και ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου, είχε τονίσει, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία και στην πρώτη γραμμή ήταν “το υπ’αριθμόν ένα ζήτημα για την Πολωνική ασφάλεια… Άλλα θέματα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τα συμφέροντα των Πολωνικών μεταφορών, επομένως υπάρχει κάτι να συζητηθεί στο Κίεβο”.

Οι Πολωνοί μεταφορείς, που είχαν αποκλείσει τα σύνορα με την Ουκρανία από τον Νοέμβριο για να καταγγείλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από το Κίεβο, ανέστειλαν την κινητοποίησή τους την περασμένη εβδομάδα, αναμένοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ της νέας κυβέρνησής τους με το Κίεβο και τις Βρυξέλλες και τα βήματα που αναμένονται από τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

«Ο Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα», εκτιμά ανώτατο στέλεχος της JP Morgan

Πότε και γιατί τα “έσπασαν” οι δυο τους

Το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Αφήστε ένα σχόλιο