AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο Άκης Σκέρτσος

[ad_1]

Αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο Τετάρτη. Ο κ. Σκέρτσος ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «εξετάζεται όντως μία επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι, ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο πιστεύουμε και υποστηρίζουμε […] είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία, που έχει συμβεί από τη Χαμάς, η οποία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση». Και, ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε: «Η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, το δικαίωμά του να ζει σε καθεστώς ασφάλειας. Αυτό αμφισβητήθηκε από την επίθεση της Χαμάς».

Ερωτηθείς για την ανθρωπιστική κρίση, επεσήμανε ότι «καταβάλλονται σοβαρές διπλωματικές προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να υπάρξει ένας διάλογος με τις ηγεσίες του αραβικού κόσμου, για να υπάρξει προστασία των αμάχων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβει προφανώς υπ’ όψιν και η κυβέρνηση του Ισραήλ, σε κάθε περίπτωση η θηριωδία που έχει γίνει από τη Χαμάς, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξει επέκταση των προβλημάτων στον υπόλοιπο κόσμο, στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα να μην εξελιχθεί σε περιφερειακή κρίση».

Για τα θέματα ασφάλειας, αναγνώρισε ότι «υπάρχει ανησυχία για όλη την Ευρώπη, δυστυχώς έχουν εξαπολυθεί απειλές από τη Χαμάς προς όλο το δυτικό κόσμο, όλους όσοι έχουν στηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, είμαστε σε επαγρύπνηση». Εξ άλλου, «έχει συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ πριν από λίγες ημέρες, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, με εμφανή και αφανή τρόπο».

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, απάντησε πως «προς το παρόν δεν φαίνεται αυτό». Και τούτο «γιατί η περιοχή αυτή δεν εντάσσεται στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, δεν έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που πυροδότησε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Κρατούμε στάση αναμονής», σημείωσε εν κατακλείδι.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Με τις τιμές στα χαμηλά και με κατήφεια κλείνει η φετινή σεζόν για το βαμβάκι

Υψηλή ζήτηση για τις πρώτες ελληνικές φράουλες από Αγγλία και Γερμανία

Δίκαιες τιμές και αναγνώριση της δημόσιας προσφοράς απαιτούν οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων

Αφήστε ένα σχόλιο