AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Επίσκεψη Μπάιντεν σε Ισραήλ και Ιορδανία εν μέσω πολεμικών ιαχών του Ιράν

[ad_1]

Τζο Μπάιντεν

Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο Τετάρτη 18/10 εσπευσμένα ο Αμερικάνος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για να συναντηθεί κατεπειγόντως με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου πριν την τυχόν έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κ.Μπάιντεν θα μεταβεί στη συνέχεια και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί τόσο με τον Ιορδανό Βασιλιά Αμπντάλα, όσο και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όπως γνωστοποίησαν επισήμως οι Αμερικανικές αρχές.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος αναμένεται να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, αλλά παράλληλα και τη βούλησή του να αποτρέψει την διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης και των συγκρούσεων σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν σε ένα σχέδιο με τους Αμερικάνους, το οποίο θα επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από κράτη και άλλους φορείς-δωρητές προς τους αμάχους Παλαιστίνιους, κάτι που εκτιμάται ότι θα εξομαλύνει τις αντιδράσεις των Αραβικών χωρών για τα τεκταινόμενα στο Ισραήλ. Εκτός από το σχέδιο αυτό, οι κ.κ. Μπάιντεν και Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν και την πιθανότητα δημιουργίας ζωνών ασφαλείας για τους άμαχους Παλαιστίνιους.

Η επίσκεψη Μπάιντεν σε Ισραήλ και Ιορδανία ανακοινώθηκε την ίδια στιγμή που οι γεωστρατηγικές εντάσεις στην περιοχή εντείνονται, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Χουσείν Αμιραμπντολαχιάν, να προειδοποιεί με νόημα, ότι “Ο χρόνος για πολιτικές λύσεις εξαντλείται και η πιθανή εξάπλωση του πολέμου σε άλλα μέτωπα αρχίζει να καθίσταται αναπόφευκτη”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Ερντογάν ψάχνει να βρει συμμάχους και επενδυτές

Θα επιτρέψει την πώληση του stealth 6ης γενιάς σε τρίτες χώρες

Ανοίγουν οι Ισραηλινοί το λιμάνι Ασντότ και το πέρασμα Έρετς

Αφήστε ένα σχόλιο