AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Επίσκεψη της χορωδίας «Εμμέλεια» Παντάνασσας στα ελληνόφωνα χωριά της Βορείου Ηπείρου (video)

[ad_1]

Επίσκεψη της χορωδίας «Εμμέλεια» Παντάνασσας στα ελληνόφωνα χωριά της Βορείου Ηπείρου (video)


Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Βορείου Ηπείρου πραγματοποίησε η χορωδία «Εμμέλεια» Παντάνασσας.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πολλή, επιστρέψαμε χθες αργά το βράδυ από την δεύτερη εκδρομή -προσκύνημα, μετά την Κωσταντινούπολη, στη Βόρεια Ήπειρο.

Επίσκεψη, εν πρώτοις στο κοιμητήριο των πεσόντων πατριωτών μας κατά τον Ελληνοϊταλικό πολέμου του 1940-41. Η ξεναγός μας, κ Μαρία, μας φέρνει στο νου τα γεγονότα τότε και πρόσφατα. «Τότε κάθε σπίτι ήταν και ένα νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Η ψυχή μας πλακώνεται, όμως σε λίγο η ανάταση έρχεται. Βρισκόμαστε στο Αργυρόκαστρο, ο περίλαμπρος ναός της Αναστάσεως και τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Και τα δύο έργο και μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Στη Δερβιτσάνη, καφεδάκι στην πλατεία του χωριού, επίσκεψη στην εκκλησία και μετά η εκδήλωση της χορωδίας με ύμνους και κάλαντα. Ακολουθούν πολυφωνικά τραγούδια και κάλαντα από τον τοπικό σύλλογο «Δέρβη». Τα χορευτικά πλέον τραγούδια διαδέχονται το ένα το άλλο, τα ποτηράκια με το αγνό τσίπουρο αδειάζουν και ξαναγεμίζουν γρήγορα, οι καρδιές ζεσταίνονται, τα «αδέλφια» έσμιξαν.

Δεύτερη μέρα. Άγιοι Σαράντα,Λειβαδιά.

Σύσσωμος ο σύλλογος του χωριού « Άγιος Κοσμάς» μας περιμένει. Αγκαλιές, φιλιά, κεράσματα. Πρώτη φορά συναντιόμαστε και αισθανόμαστε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Όλοι, μας ευχαριστούν, όλοι μας ευγνωμονούν. Μα γιατί; Τι κάναμε;

«Ευχαριστούμε που μας σκεφτήκατε αυτές τις άγιες μέρες. Η καρδιά μας απόψε ζεστάθηκε, όχι απ ‘το κρύο, αλλά απ’ τη μόνιμη παγωνιά που μας πλακώνει».

Ακολούθησε η εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας, όπου συντραγουδήσαμε με τη χορωδία του συλλόγου.

Μετά την εκδήλωση και το μικρό γλέντι στην πλατεία του χωριού, τους αποχωριστήκαμε με συγκίνηση και με την υπόσχεση να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία μας.»

Ο χοράρχης Κωνσταντίνος Καμζελας

kainourgiopress.gr

Απανωτά τα τροχαία στην Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου κάθε ημέρα και ένα ατύχημα (εικόνες)

[ad_2]

Related posts

Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ο αγώνας μας είναι ανένδοτος – Ευχαριστήριο μήνυμα για την παρουσία όλων στον δίκαιο αγώνα

aitoloakarnanianews

Με λαμπρότητα η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

aitoloakarnanianews

«Οι Ευχούληδες 3 μαζί για μπάντα», η παιδική ταινία του «Άνεσις» το Σαββατοκύριακο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο