AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Επιδότηση 82 εκατ. ευρώ για αγροτικό πετρέλαιο το 2024 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

[ad_1]

Την επέκταση του μέτρου της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους αγρότες και το 2024, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.


Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 



Αγροτικό πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα σε σχήματα Συμβολαιακής ανακοινώνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Διευκολύνσεις με μέτρα για τους αγρότες αναγγέλλει σήμερα από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση για τη Θεσσαλία και αναμένεται να περιγράψει κάποιες επιπρόσθετες κινήσεις στήριξης των αγροτών απέναντι στο αυξημένο κόστος παραγωγής. Αιχμή των προαναγγελιών θα είναι όπως ακούγεται το αγροτικό πετρέλαιο, με το μπάτζετ πάντως να μην υπερβαίνει τα 70 με 80 εκατ. ευρώ, ειδικά χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τα δημοσιονομικά περιθώρια του 2024.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί και σε παρεμβάσεις για το ρεύμα, με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται εντός της ημέρας από τη Θεσσαλονίκη, δια στόματος Σκυλακάκη. Στο τραπέζι βρίσκεται μια ρύθμιση για χρέη, καθώς και φθηνό ρεύμα για ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και τα μέλη τους καθώς και αγρότες της συμβολαιακής, μέσω του προγράμματος Απόλλων. 

Σε αστικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος και για μια επίσπευση της πληρωμής των χρωστούμενα 88 εκατ. του τσεκ του 2023, κάτι το οποίο δείχνει λιγότερο πιθανό, μιας και η διαδικασία πίστωσης προϋποθέτει την ολοκλήρωση ελέγχων, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, να έχει τοποθετήσει την εν λόγω πληρωμή για το Πάσχα. 

[ad_2]

Source link

Related posts

Πληρωμές σε δικαιούχους έως τις 19 Ιανουαρίου από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ!

Πεζοπορία και ποδηλασία στις ανθισμένες κερασιές και τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου

Αφήστε ένα σχόλιο