AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

Επιστήμονες ανακάλυψαν στην Ινδία βάτραχο με φωνή… πάπιας

[ad_1]

Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και το Ινστιτούτο Άγριας Ζωής της Ινδίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου είδους βατράχου στην Ινδία, κοντά στο καταφύγιο Namdapha Tiger στη βορειοανατολική πολιτεία Arunachal Pradesh.

Ονομάστηκε «μουσικός βάτραχος» για το ξεχωριστό του κάλεσμα που θυμίζει τον ήχο που κάνει η αγριόπαπια, αυτό το μοναδικό αμφίβιο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξήχθησαν το 2022.

Ο Δρ Deepak Veerappan, ειδικός από το πανεπιστήμιο, περιέγραψε το μοτίβο κλήσης του βατράχου ως αποτελούμενο από δύο έως τρεις νότες, που μοιάζουν πολύ με το γνωστό «κουακ κουακ κουάκ» μιας αγριόπαπιας.

«Αυτός ο βάτραχος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, που βρέθηκε κοντά στον ποταμό Noa-Dihing, μεγαλώνει έως και έξι εκατοστά και χαρακτηρίζεται από μια χλωμή, κρεμ γραμμή στο μέσο του σώματος», δήλωσε ο Dr Veerappan.

Πώς ανακαλύφθηκαν αυτοί οι βάτραχοι;


Το εύρημα προέκυψε από νυχτερινές έρευνες που διεξήχθησαν με φως πυρσού τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια συμμετείχαν Ινδοί βιολόγοι, ειδικοί στα δάση και ερευνητές από τη Σχολή Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου.

Αυτή σηματοδοτεί την τρίτη διαδοχική ανακάλυψη ενός νέου είδους αμφιβίων στο ανατολικότερο καταφύγιο τίγρεων της Ινδίας μέσα σε ένα χρόνο.

Πήρε το όνομά του από τον ποταμό Noa-Dihing, αυτός ο μοναδικός βάτραχος υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης των οικοτόπων και των γύρω περιοχών τους, είπε ο Δρ Veerappan.

Οι ερευνητές είναι πλέον αισιόδοξοι ότι περαιτέρω μελέτες θα αποκαλύψουν επιπλέον πληθυσμούς του βατράχου Noa-Dihing εντός του καταφυγίου, ρίχνοντας φως στη βιοποικιλότητα αυτής της οικολογικά σημαντικής περιοχής.

Ο ελώδης βιότοπος στο Arunachal Pradesh όπου έγινε αυτή η ανακάλυψη, κυριαρχείται από ένα συγκεκριμένο είδος χόρτου που ονομάζεται Rotala, στο οποίο οι αρσενικοί βάτραχοι κάνουν κυκλικούς λάκκους σχεδόν σαν τις ιδιωτικές τους πισίνες και καλούν από τους λάκκους για να προσελκύσουν θηλυκούς βατράχους.

(photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

«Είναι λιγότερο σημαντικό να θρέψω ένα σκουλήκι»

“Τα παιδιά μου δεν δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τη σχέση μου με την Αφροδίτη Σκαφίδα”

«Το επώνυμό μου δεν μου έχει ανοίξει πόρτες»

Αφήστε ένα σχόλιο