AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ερυθρά Θάλασσα: Απειλή για το Παγκόσμιο Εμπόριο, σταματούν διελεύσεις τάνκερ, vid

[ad_1]

Κάτι άσχημο δείχνει να ετοιμάζεται στην Ερυθρά Θάλασσα!

Οι μεγάλες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο σταματούν την διέλευση από εκεί, μέχρι το πέρασμα να «είναι ασφαλές»!

Ως αιτία παρουσιάζονται οι επιθέσεις κατά πλοίων των Χούθι, των φιλοϊρανών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη. 

Γίνεται λόγος για απειλή για το παγκόσμιο εμπόριο!

Συγκεκριμένα, η γαλλική CMA CGM, η γερμανική Hapag-Lloyd, η δανέζικη Maersk και η ιταλοελβετική MSC, σταμάτησαν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και την Διώρυγα του Σουέζ, «μέχρι νεοτέρας», και έως ότου το πέρασμα να «είναι ασφαλές».

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η βρετανική BP! «Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα, η BP αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά όλες τις μεταφορές μέσω της Ερυθράς Θάλασσας»!

Η απόφαση πάρθηκε με δικαιολογία τους αντάρτες της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, καθώς έχουν αυξήσει τις επιθέσεις κοντά στο στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, το οποίο χωρίζει την αραβική χερσόνησο από την Αφρική και από το οποίο περνά το 40% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι Χούθι λένε πως θα βάλουν στο στόχαστρό τους πλοία που κινούνται στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης και έχουν σχέσεις με το Ισραήλ!

Ήδη οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού τους στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Αραβικό Κόλπο, και σχεδιάζουν μια νέα διεθνή συμμαχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην κρίσιμη αυτή θαλάσσια οδό.

Το μόνο βέβαια είναι πως κάτι «μαγειρεύεται»!

Οι Χούθι, οι οποίοι έχουν μαζέψει, όλα αυτά τα χρόνια με βασικό προμηθευτή το Ιράν σημαντικό απόθεμα ρουκετών, πυραύλων και σύγχρονων drones απειλούν ξαφνικά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα!

photo freepik


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο Άγιος Βασίλης προσπερνά τους στρατιωτικούς-Αριστείδης Κασιδόπουλος

Σάλος με το ΒΕΛΟΣ: Έρευνα για την ανικανότητα προστασίας του ζητά ο Αποστολάκης, διαμαρτυρία του ΣΦΕΑ

Συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ! Τι αναφέρεται ότι συζήτησαν…

Αφήστε ένα σχόλιο