AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Εσύ κάνεις ντουζ πρωί ή βράδυ;


Πίτσα ή σουβλάκι; Άσπρο ή μαύρο; Βουνό η θάλασσα; Παρίσι ή Λονδίνο; Ντουζ το πρωί ή το βράδυ; Αυτά είναι ορισμένα από τα αιώνια διλήμματα στα οποία πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει η ανθρωπότητα. Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες μας θα ασχοληθούμε με το θέμα του ντουζ, σταχυολογώντας τα υπέρ και τα κατά που υπάρχουν όταν μπανιαρίζεσαι πουρνό, πουρνό ή αντίστοιχα όταν επιλέγεις να κάνεις μπανάκι λίγο πριν κοιμηθείς.

Ντουζ το πρωί (Υπέρ)

Ό,τι πρέπει για να ξυπνήσεις

Το ντουζ το πρωί ενεργοποιεί τον εγκέφαλο κι αφυπνίζει τους μυς σου με αποτέλεσμα να σε ξυπνά περισσότερο κι από τον πρώτο καφέ της μέρας.

Αναζωογονεί τις αισθήσεις

Έχεις μόλις σηκωθεί κι έχεις μια κάπως κατσούφικη μούρη, αφού πρέπει σε λίγη ώρα να είσαι στη δουλειά. Ένα ντουζάκι λοιπόν είναι ό,τι χρειάζεσαι για να αναζωογονηθείς και να πάρεις ώθηση κι ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

Ηρεμία κι αυτοπεποίθηση

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν ξεκινήσεις καθαρ@ και φρέσκ@ το πρωινό σου θα είσαι πιο ήρεμ@ και με περισσότερη αυτοπεποίθηση για να «αδράξεις» τη μέρα που θα έχεις μπροστά σου.

Ντουζ το πρωί (Κατά)

Δεν υπάρχει χρόνος

Τι να πρωτοκάνεις πριν φύγεις για δουλειά; Να ντυθείς, να ετοιμάσεις πρωινό και κολατσιό και να φας πρωινό; Να πας τουαλέτα; Αν σε αυτά προσθέσεις και το μπάνιο θα χρειαστεί να ξυπνήσεις πολύ νωρίτερα, πράγμα που- ας μην κοροϊδευόμαστε- μόνο εύκολο δεν είναι.

Δεν είναι το καλύτερο για το δέρμα

Αν κάνεις μπάνιο το πρωί τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως θα φτάσεις στο βράδυ στο κρεβάτι σου με συσσωρευμένη βρωμιά, ιδρώτα και βακτήρια στο δέρμα σου από όλη την ημέρα. Όλα αυτά μπορούν να φράξουν τους πόρους του δέρματος και να οδηγήσουν στην εμφάνιση ακμής.

Θα κοιμάσαι σε βρώμικα σεντόνια

Έλα πες την αλήθεια, δεν το είχες σκεφτεί αυτό, σωστά; Κι όμως αν πέσεις το βράδι για ύπνο χωρίς μπάνιο, θα πάρεις μαζί στα σεντόνια σου τη «βρωμιά» όλης της μέρας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που πιθανόν να ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και μικροερεθισμούς στο δέρμα σου,

Ντουζ το βράδυ (Υπέρ)

Χαλάρωση και ανακούφιση

Ένα ζεστό ντουζ το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στην ανακούφιση από το άγχος της ημέρας, προετοιμάζοντάς σε για έναν καλό ύπνο.

Βελτίωση της Υγείας του Δέρματος

Το ντουζ μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του δέρματος, αφαιρώντας τη σκόνη, τον ιδρώτα και τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί πάνω σου καθ’ όλη τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας. Αφού μπανιαριστείς το βραδάκι όλα αυτά θα σε αποχαιρετήσουν κι εσύ θα πέσεις καθαρός στα σεντόνια σου μειώνοντας τις πιθανότητες μικροερεθισμών του δέρματος ενώ κοιμάσαι.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις έναν απολογισμό της μέρας σου

Το ντουζ το βράδυ μπορεί να λειτουργήσει ως χρόνος αυτοσυγκέντρωσης, αφού μπορείς να σκεφτείς όσα συνέβησαν στην ημέρα σου, κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση αυτής. Έτσι θα έχεις μια πιο ήρεμη μετάβαση πριν ξεκουραστείς και βρεθείς σε κατάσταση ύπνου.

Βελτίωση του ύπνου

Ένα ζεστό ντουζ πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, προετοιμάζοντάς σε για έναν πιο άνετο ύπνο.

Ντουζ το βράδι (κατά)

Ξηρό δέρμα

Η συχνή χρήση σαπουνιού και ζεστού νερού μπορεί να ξηράνει το δέρμα, ιδίως αν δεν ακολουθείται από ενυδατική κρέμα. Η ξηρότητα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητική μερικές φορές, αναταράσσοντας την υγεία του ύπνου σου.

Ο πλανήτης μας χρειάζεται όλους

Ένα ζεστό βραδινό μπάνιο, χρειάζεται περισσότερους ενεργειακούς πόρους αφού συνηθίζεται να περνάς πιο πολύ χρόνο στη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να «χαλάσεις» περισσότερο ρεύμα και νερό τα οποία είναι πολύτιμα τις δύσκολες ενεργειακά μέρες που ζούμε.

 


Source link

Related posts

Αναγνωρίζεις τον αθηναϊκό δρόμο από μια φωτό;

Ποια είναι τα είδη ζάχαρης; Κάνουμε test 14 διαφορετικούς τύπους

Leonard Mlodinow – Η ανάγκη μας για έλεγχο κι ο ρόλος της τυχαιότητας

Αφήστε ένα σχόλιο