AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Πηγη LIVE!!! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2023 – Β´ ΔΟΣΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΑ, Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΠΕΚΑ!

[ad_1]

ΝEWS: Το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η πίστωση των λογαριασμών με το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης.

Από τις 6 Δεκεμβρίου το neakriti.gr και η έντυπη εφημερίδα Νέα Κρήτη είχαν ενημερώσει τους αναγνώστες ότι η β’ δόση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) αναμένεται να μπουν το διάστημα από 20 ως 22 Δεκεμβρίου με επικρατέστερη ημέρα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και μάλιστα τις βραδινές ώρες. Το μεγάλο στοίχημα, δηλαδή, που βάζει φέτος η κυβέρνηση είναι να προλάβει να πληρώσει πριν το σαββατοκύριακο που μεσολαβεί, λόγω του γεγονότος ότι θα είναι κλειστές οι τράπεζες.

Δηλαδή, φέτος δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν οι πληρωμές την παραμονή 24 του μήνα, εκτός και αν θα πάει η εξόφληση στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου, δηλαδή μετά τα Χριστούγεννα, κάτι πάντως που δε συνηθίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δε μιλάμε πλέον για εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, αφού το λεγόμενο “πρασίνισμα” της προηγούμενης ΚΑΠ δεν είναι πλέον δεδομένο ώστε να δοθεί σε όλους, αλλά “πέρασε” στα λεγόμενα οικολογικά σχήματα, όπου επικρατεί από την πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ ένα απίστευτο μπάχαλο. Θα πληρωθούν τελικά την άνοιξη όπως έχει διαρρεύσει; Και σε πόσους δικαιούχους και μέσα από ποιες διαδικασίες;

τ

Βέβαια, πέρα από την πίστωση των λογαριασμών των αγροτοκτηνοτρόφων, σημασία έχει να μπορέσει η κυβέρνηση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποδώσει στους δικαιούχους τα κομμένα ποσά ή μέρος αυτών, που συνολικά ανέρχονται σε 88 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, από το πρώτο βράδυ πίστωσης των λογαριασμών, οι παραγωγοί που έχουν βιβλιάρια στην Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους μέσω των ΑΤΜ. Οι αγρότες που έχουν λογαριασμούς στις άλλες τράπεζες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα μετά από μία ή δύο μέρες, αν όλα βέβαια πάνε καλά.

Αναλυτικότερα, εκτός από την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, αναμένεται στις ίδιες πληρωμές να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα της αναδιανεμητικής ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης, ύψους περίπου 650 εκατ. ευρώ, αλλά και το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό Απόθεμα.

Για τα περίφημα οικολογικά σχήματα, συνολικού ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετατίθενται οι πληρωμές τους για την ερχόμενη άνοιξη, πιθανότατα για τον μήνα Μάρτιο. Εκκρεμεί, επίσης, η πληρωμή συμπληρωματικής ενίσχυσης νεαρών αγροτών 28 εκατομμυρίων ευρώ, που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει με την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Πηγη LIVE!!! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2023 – Β´ ΔΟΣΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΕΑ, Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΠΕΚΑ! – Γεμίζουν οι λογαριασμοί!

«Βρέχει» λεφτά από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) καθώς έχουν προγραμματίσει αλλεπάλληλες πληρωμές από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να καταβληθούν από τον Οργανισμό οι αυξήσεις 3% στις συντάξεις, το επίδομα προσωπικής διαφοράς και οι αυξήσεις (πέμπτη και τελευταία δόση) που απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Στο ταμείο θα πάνε εκτός από τους συνταξιούχους και οι δικαιούχοι επιδομάτων. Αναλυτικά όλες οι πληρωμές:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, έως την Τρίτη 12/12 αναμένεται η πληρωμή του Youth Pass 150 ευρώ σε 200.000 νέους (αφορά αιτήσεις έως 5/12), ενώ τη Δευτέρα 18/12 θα καταβληθούν τα χρήματα για το βοήθημα των συνταξιούχων (150 ευρώ).

Την Τρίτη 19/12 καταβάλλονται οι συντάξεις μη μισθωτών (με αύξηση 3%) σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ενώ την Τέταρτη 20/12 καταβάλλεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 730.000 συνταξιούχους (100-200 ευρώ) με προϋποθέσεις σύνταξη έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ.

Στις 20 Δεκέμβρη καταβάλλεται και το Market pass Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου σε πληγείσες περιοχές (Θεσσαλία και Έβρο).

Την Πέμπτη 21/12 πληρώνονται οι συντάξεις μισθωτών (με αύξηση 3%) σε ΙΚΑ, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ καταβάλλονται και τα χρήματα για το δώρο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Η νέα πληρωμή του Youth pass θα γίνει έως την Κυριακή 24/12 και αφορά αιτήσεις που καταβάλλονται από 6 έως 12/12.

Την Παρασκευή 22/12 πληρώνονται:

  • Πληρωμή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ (opeka.gr).
  • Έκτακτη ενίσχυση σε: Οικογένειες με παιδιά (1½ μηνιαία δόση), ΑΜΕΑ (200 €), Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (50%),
  • Πληρωμή επιδόματος θέρμανσης (100 – 800 ευρώ).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2024- ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ 200.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!

ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΔΕ! ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ: eae2023.opekepe.gov.gr- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024!

[ad_2]

Source link

Related posts

Νερό, ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ εργαλεία για αναβάθμιση του πρωτογενή

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΕΚΑ!!!

Υπογράφεται η εντολή, σήμερα το απόγευμα ή το πολύ αύριο το πρωί πιστώνεται το αγροτικό πετρέλαιο με 76 εκατ.  

Αφήστε ένα σχόλιο