AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Ζάμπλουτη κληρονόμος θα χαρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της

[ad_1]

«Έχω κληρονομήσει μια περιουσία, άρα και δύναμη, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτήν. Και το κράτος δεν θέλει καν φόρους για αυτό» λέει η Marlene Engelhorn, 31χρονη κληρονόμος του Friedrich Engelhorn, ιδρυτή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BASF.

Η 31χρονη, που ζει στην Αυστρία, έχει απευθύνει κάλεσμα για να δημιουργήσει μια ομάδα πολιτών, που θα αποτελείται από 50 Αυστριακούς, προκειμένου να καθοριστεί το πώς θα αναδιανεμηθούν τα εκατομμύρια που ήρθαν στα χέρια της πριν από έναν χρόνο, με τον θάνατο της γιαγιάς της.

Η Αυστρία έχει καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς από το 2008, μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς. Η κ. Engelhorn πιστεύει ότι αυτό είναι άδικο.

Η περιουσία της Traudl Engelhorn-Vechiatto, γιαγιάς της Marlene, υπολογίστηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια (3,8 δισεκατομμύρια ευρώ) και ακόμη και πριν εκείνη πεθάνει, η εγγονή της είχε δηλώσει ότι ήθελε να μοιράσει περίπου το 90% της κληρονομιάς της.

Την περασμένη Τετάρτη, 10.000 προσκλήσεις παραδόθηκαν σε γραμματοκιβώτια στην Αυστρία. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία της κας Engelhorn, γνωστή ως Good Council for Redistribution, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Από αυτό το αρχικό δείγμα των 10.000 Αυστριακών, που είναι όλοι ηλικίας άνω των 16 ετών, θα επιλεγούν 50 άτομα, με 15 αναπληρωματικά μέλη.

«Αν οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν αναδιανέμουν, τότε πρέπει να αναδιανείμω τον πλούτο μου η ίδια», εξήγησε η Marlene στη δήλωσή της.

«Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και πληρώνουν φόρους για κάθε ευρώ που κερδίζουν από αυτήν. Το βλέπω αυτό ως αποτυχία της πολιτικής, και αν η πολιτική αποτυγχάνει, τότε οι πολίτες πρέπει να το αναλάβουν δράση».

Ο Christoph Hofinger, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Foresight που υποστηρίζει την πρωτοβουλία, είπε ότι το συμβούλιο για την αναδιανομή των χρημάτων της κληρονόμου θα αποτελείται από 50 άτομα «από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ομοσπονδιακές πολιτείες, κοινωνικές τάξεις και υπόβαθρα». Η ομάδα θα κληθεί να «συνεισφέρει τις ιδέες της προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού λύσεις προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου», σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά συναντήσεων στο Σάλτσμπουργκ από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2024, με ακαδημαϊκούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Οι διοργανωτές λένε ότι οι συναντήσεις θα είναι χωρίς εμπόδια, με φύλαξη για τα παιδιά και διερμηνείς διαθέσιμους εφόσον χρειαστούν. Τα έξοδα ταξιδιού θα καλυφθούν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν 1.200 ευρώ για κάθε Σαββατοκύριακο που θα παρακολουθήσουν.

Η Marlene Engelhorn πιστεύει ότι η συμμετοχή θα είναι μια «υπηρεσία προς τη δημοκρατία» και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποζημιωθούν κατάλληλα. «Δεν θα κρατήσω κανένα δικαίωμα βέτο», εξήγησε η ίδια. «Θέτω τα περιουσιακά μου στοιχεία στη διάθεση αυτών των 50 ανθρώπων και τους εμπιστεύομαι».

Εάν δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια «ευρέως υποστηριζόμενη» απόφαση για το τι θα κάνουν με τα χρήματα, τότε τα χρήματα επιστρέφουν στην ίδια. Το τι ποσοστό της κληρονομιάς θα παραχωρηθεί ακριβώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, αν και το 2021 η Marlene είχε κάνει όπως είπαμε λόγω για το 90% της περιουσίας της γιαγιάς της, εξηγώντας πως η ίδια δεν είχε κάνει τίποτα για να το κερδίσει, πέρα από το να σταθεί τυχερή σε μια «λοταρία γέννησης».

Πηγή: BBC 


[ad_2]

Source link

Related posts

Αν δείτε αυτό το «αγριόχορτο» στην αυλή σας, μην το βγάλετε! Δείτε γιατί…

Γιατί να βάλεις μπλε ρουά πινελιές στη διακόσμηση;

4 λάθη που επιτρέπονται στη δίαιτα

Αφήστε ένα σχόλιο