AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ζυμώσεις εξομάλυνσης στις «κορυφές» του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος

[ad_1]

Καταλυτικό ρόλο σε όλο αυτό φαίνεται να έχει µέχρι στιγµής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, η αποφασιστικότητα του οποίου, κάνει πολλούς να βάζουν νερό στο κρασί τους και να επιλέγουν τη συνεννόηση αντί του πετροπόλεµου. Βεβαίως, η πορεία προς την ουσιαστική αποκατάσταση της ενότητας έχει πολύ δρόµο ακόµα, θα µπορούσε να πει κανείς ότι µόλις τώρα έγιναν τα πρώτα νεύµατα και η ολοκλήρωσή της θα εξαρτηθεί από πολλές παραµέτρους, κυρίως όµως από την διάθεση της πολιτικής ηγεσίας να την διευκολύνει µε ότι µέσα έχει στη διάθεσή της.  Για να πούµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους, η ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσµα του προέδρου της Syndea και πρώην υπουργού Γεωργίας, Αλέξανδρου Κοντού, στην εκδήλωση της εταιρείας στο Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, δηµιουργεί βάσιµες ελπίδες για τη συνέχεια. Πιο συγκεκριµένα, το γεγονός ότι βρέθηκαν µετά από καιρό κάτω από την ίδια στέγη, στελέχη του συνεταιριστικού χώρου όπως, ο Νίκος Προκοβάκης, Χρήστος Μπαρλιάς, Παύλος Σατολιάς, Γιώργος Κατσούλης, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Κώστας Παπαβασιλείου, Ανδρέας ∆ηµητρίου, Τάκης Πεβερέτος, ο Θανάσης Καραϊσκος, ο Γιώργος Βαϊόπουλος κ.α. δείχνει καθαρά ότι κάτι ζυµώνεται. Αν έπρεπε να γίνει αναφορά σε κάποια ηχηρή απουσία, σίγουρα ήταν αυτή του προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου και αντιπροέδρου της ΕΘΕΑΣ, Θωµά Κουτσουπιά αλλά κι αυτό, ίσως θα πρέπει να τύχει περαιτέρω διερεύνησης. Ως ε

γγυήτριες δυνάµεις πάντως σ’ αυτή την πορεία συµφιλίωσης θα µπορούσαν να αναφερθούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, η αύρα του οποίου επιταχύνει καθώς φαίνεται τέτοιου είδους εξελίξεις. Το ίδιο και η ήπια φυσιογνωµία του καθηγητή, Χρήστου Αυγουλά, ο οποίος, δείχνει διατεθειµένος να διευκολύνει κάποιες ζυµώσεις. Στις ψύχραιµες φωνές, θα πρέπει να προστεθεί και ο έµπειρος στα αγροτικά θέµατα, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τζελέπης, ο ρόλος του οποίου έχει αποδειχθεί κατά καιρούς καταλυτικός.

Μια σοβαρή πάντως εξοµάλυνση των σχέσεων στις κορυφές του αγροτοσυνεταιριστικού κινήµατος θα µπορούσε να επηρεάσει σοβαρά και την εικόνα που παρατηρείται σήµερα στο αγροσυνδικαλιστικό χώρο και ειδικότερα την από δω και µπρος εικόνα στο µέτωπο των λεγόµενων µπλοκατζήδων.

Μια ψύχραιµη αποτύπωση της κατάστασης επ’ αυτού λέει ότι η «δεξαµενή» από την οποία η Πανελλαδική των Μπλόκων αντλούσε δυνάµεις έχει στερέψει. Βεβαίως, η οικονοµική ανέχεια σε µια µερίδα των αγροτών και η βούληση σε ένα βαθµό του Περισσού, δεν αφήνουν τη «φλόγα» να σβήσει τελείως. Ειδικά δε από τη στιγµή που εκδηλώνεται και µια συγκαλυµµένη έστω αγωνία της κυβέρνησης περί του τι µέλλει γενέσθαι στις εθνικές οδούς, η «φωτιά» στα στρατόπεδα του Μαρίνου Αντύπα συνεχίζει να κρυφοκαίει. Σε κάθε περίπτωση, το ανακάτεµα της τράπουλας που επιχειρεί αυτό τον καιρό ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει αποτέλεσµα, αρκεί να είναι για το καλό των αγροτών.


Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί


[ad_2]

Source link

Related posts

Η απεργία γεωτεχνικών δυσχεραίνει τον έλεγχο αρνιών, αγωγή ΥπΑΑΤ

Αυξημένο ρίσκο αλλά με στηρίγματα η αγορά στα αγροτικά εμπορεύματα

Ποιότητα, τεχνολογία και εξειδικευμένη λύση από την TIMAC AGRO

Αφήστε ένα σχόλιο