AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Η Αμαλία Βούλγαρη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών

[ad_1]

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Αμαλία Βούλγαρη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα ισότητας, άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων και των φυλετικών διακρίσεων, δήλωσε τα εξής:

“Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, με ιστορία πάνω από έναν αιώνα, είναι μία ημέρα μνήμης  των αγώνων των γυναικών και υπογραμμίζει τις κατακτήσεις και τις προόδους που έχουν σημειωθεί και ταυτόχρονα επισημαίνει και τις κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ακόμη για την επίτευξη της ουσιαστικής Ισότητας.

Είναι Ημέρα αναγνώρισης της αξίας της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου, συμπαραστάτη.

Είναι Ημέρα αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς της στην εξέλιξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων κοινωνιών.

Ωστόσο, ο αγώνας για την ισότητα δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Είναι μία μάχη που αφορά όλη την κοινωνία και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενεργή υποστήριξη όλων. Οργανισμοί, ομάδες, συλλογικότητες, σύλλογοι Γυναικών, ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών, μπορούμε όλες και όλοι μαζί να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να πετύχουμε την  πραγματική ισότητα των φύλων, η οποία θα συμβάλλει στην στην ανόρθωση της κοινωνίας, την ανοικοδόμηση της χώρας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας μας.

Η 8η Μαρτίου λοιπόν δεν είναι μια απλή επέτειος, αλλά μια μέρα-σύμβολο που μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες μόνο όταν είναι ενωμένες, με δύναμη και αποφασιστικότητα, μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στην οικογένεια, την εκπαίδευση, την εργασία και την πολιτική για μια κοινωνία δικαιοσύνης, εξαλείφοντας νοοτροπίες και στερεότυπα του παρελθόντος. ”

# Πηγη

  • Κάνε like στη σελίδα  aitoloakarnanianews.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Related posts

Αγρίνιο/Έκλεψαν εκατοντάδες μέτρα καλώδια από το εργοτάξιο της Μαβίλη

aitoloakarnanianews

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι/Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη 

aitoloakarnanianews

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Επιμελητηρίου Κορινθίας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο