AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Η βελανιδιά του Χατζόπουλου στο Πάρκο Αγρινίου κηρύχθηκε Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης

[ad_1]

Κηρύχθηκε από την δημοτική επιτροπή του δήμου Αγρινίου Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης η αιωνόβια βελανιδιά στο Δημοτικό
Πάρκο Αγρινίου , κάτω από το οποίο -σύμφωνα με μαρτυρίες- συνήθιζε να γράφει, να διαβάζει και να στοχάζεται ο ποιητής, με στόχo να αποτελέσει μια ιδιαίτερη αισθητική, πολιτισμική και κοινωνική αξία και πολύτιμο σημείο αναφοράς για την πόλη του Αγρινίου, όπως επίσης και σημαντικό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό πόρο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πρόταση της ομάδας ΔΡΩ – Κίνηση πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία με το αιτιολογικό ότι , η συγκεκριμένη βελανιδιά, με την επονομασία «Βελανιδιά του Κώστα Χατζόπουλου» έχει ιδιαίτερο πολιτισμικό ενδιαφέρον και συνδέεται με ιστορικά γεγονότα της περιοχής.

Η εν λόγω βελανιδιά είναι είδος Δρυς, με επιστημονική ονομασία Quercus sp. και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Παπαστρατείου
Πάρκου Αγρινίου. Έχει διάμετρο 102 cm, ύψος περίπου 18 μ. και ηλικία μεγαλύτερη των 100 χρόνων. Η υγεία του δέντρου και η εν γένει κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή. Επίσης, σύμφωνα με την Διαχειριστική μελέτη του Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου , στο Παπαστράτειο Πάρκο έχουν καταγραφεί 2.993 δέντρα και θάμνοι εκ των οποίων 14 ανήκουν στο γένος Quercus sp. και είναι γενικά μικρής ηλικίας, με εξαίρεση το προαναφερόμενο δέντρο.

Related posts

Τουρισμός για Όλους: Αυξάνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

aitoloakarnanianews

Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός: «Ο μέγιστος σκοπός του πνευματικού αγώνα είναι η συγγνώμη προς τον αδελφό μας»

aitoloakarnanianews

Ευχαριστίες από την οικογένεια του Παναγιώτη Αρωνιάδα για τη συμπαράσταση στο πένθος

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο