AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο ένοπλης απάντησης κατά των Χούθι, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα

[ad_1]

Η Βρετανία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα κατά των Χούθι μετά τη βύθιση από τις ΗΠΑ τριών σκαφών των σιιτών ανταρτών της Υεμένης, που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σούνακ δεν θα διστάσει να αναλάβει «άμεση δράση» για την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων εν μέσω αναφορών ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζουν κοινή δήλωση ως τελευταία προειδοποίηση στους Χούθι.

Προηγήθηκε επίθεση ανταρτών Χούθι που επέβαιναν σε τέσσερα σκάφη με πυρά κατά του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou, το οποίο πλησίασαν σε απόσταση λίγων μέτρων προτού τους σταματήσουν τα πυρά αμερικανικών ελικοπτέρων, από τα οποία σκοτώθηκαν δέκα εξ’ αυτών.

Προειδοποίηση του Βρετανού ΥΠ ΑΜ στους Χούθι
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Telegraph ο Σαπς ανέφερε ότι η Βρετανία «δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω δράση για την αποτροπή απειλών κατά της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι δεν πρέπει να παρανοήσουν την κατάσταση: δεσμευόμαστε ότι θα λογοδοτήσουν κακοήθεις παράγοντες για παράνομες κατασχέσεις [πλοίων] και επιθέσεις», δήλωσε.

Τον Δεκέμβριο ένα αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το HMS Diamond, εντάχθηκε στη διεθνή δύναμη κρούσης υπό τις ΗΠΑ στην «Επιχείρηση Φύλακας Ευημερίας» για την αποτροπή επιθέσεων των Χούθι σε φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο ένοπλης απάντησης καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν, Χούθι, ισχυρίζονται ότι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα κατά πλοίων που, όπως λένε, συνδέονται με το Ισραήλ ή κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια αποσκοπούν στον τερματισμό της επίθεσης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κάμερον προειδοποίησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε, όπως είπε, χθες Κυριακή, σχετικά με το θέμα, με τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

aitoloakarnanianews

Η εμπλοκή της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ και η αναβάθμιση των Mk45 Mod2

aitoloakarnanianews

«Κύριε Δένδια τα Mirage 2000-5 γιατί να τα πουλήσουμε»; Ερώτηση του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

Αφήστε ένα σχόλιο