AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Η γνωστή εκβιαστική τακτική Ερντογάν

[ad_1]

ΜE μια λιτή ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας στην Άγκυρα, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε το Πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το απέστειλε προς κύρωση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Η κίνηση αυτή συνιστά εν πολλοίς το πρώτο βήμα καθώς, όπως είναι γνωστό, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να την εγκρίνει η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Συνεπώς το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει υπέγραψε το Πρωτόκολλο αυτό δεν σημαίνει ότι προδικάζει και το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αναμένεται ότι, στην πορεία θα γίνουμε μάρτυρες ενός γνωστού θεάτρου του παραλόγου. Θα παρακολουθήσουμε το γνωστό ανατολίτικο παζάρι, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εκβιασμού που στόχο έχει να εισπράξει κέρδη, να έχει οφέλη και από αυτή την εξέλιξη. Αυτό το έργο το έχουμε ζήσει ξανά και ξανά με μόνιμο πρωταγωνιστή τον Ερντογάν και την κατοχική δύναμη.

ΓΙΑΤΙ τώρα αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή, να υπογράψει το Πρωτόκολλο, ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Μήπως έχει να κάνει με τη στάση του στο Μεσανατολικό και επιχειρεί να εξισορροπήσει με το άνοιγμα αυτό προς τη Σουηδία και τους δυτικούς συμμάχους του στο ΝΑΤΟ; Ενδεχομένως ναι. Κι αυτό επειδή αντιλαμβάνεται προφανώς ότι δεν μπορεί να έχει πολλά μέτωπα ανοικτά. Επειδή γνωρίζει πως πρέπει να λειτουργεί  με την γνωστή τακτική του αυτής που συνηθίζει: «Μια στο σφυρί και μια στο πέταλο». Μια τακτική που ενίοτε υιοθετεί η κατοχική Τουρκία και αποδίδει. Έχει κέρδος η Άγκυρα, χωρίς να έχει κόστος.

ΞΑΦΝΙΚΑ, ενώ εξαντλήθηκε ο «μεσολαβητικός ρόλος» του «ειρηνοποιού» στο Ουκρανικό και στράφηκε κατά πάντων, Αμερικανών και Ευρωπαίων, ο Ερντογάν θυμήθηκε το θέμα της Σουηδίας. Προφανώς και κρατά το θέμα αυτό ως διαπραγματευτικό χαρτί, το οποίο θα το χρησιμοποιεί για να εκβιάζει και να ζητά ανταλλάγματα. Αυτή είναι μια διαχρονική τακτική.

ΚΙ αυτή τη φορά έτσι θα λειτουργήσει το καθεστώς της Άγκυρας. Ο «καλός» Ερντογάν έχει υπογράψει το Πρωτόκολλο ένταξης ενώ οι βουλευτές, «ελεύθεροι» και «ανεξάρτητοι» θα είναι οι σκληροί, που θα πρέπει να πεισθούν. Το πώς θα πεισθούν είναι γνωστό. Όπως συνηθίζει η Τουρκία να λειτουργεί.

ΔΕΝ αποκλείεται αυτή η κίνηση να συνδέεται και με την προσπάθεια της κατοχικής πλευράς να προμηθευτεί τα αμερικανικά μαχητικά τα F-16. Ειδικά τώρα που απουσιάζει προσωρινά από την Γερουσία ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ίδωμεν.

[ad_2]

Source link

Related posts

Γιάννος Χαραλαμπίδης στη Σημερινή: Μεταναστευτικό: Θυσία στον βωμό του «θηλυκού Μεσσία» των Ην. Εθνών…

«Μπράβο Χακάν Φιντάν»…Ο Σενέρ Λεβέντ εξευτελίζει τον Τούρκο ΥΠΕΞ

«Η Σιγκαπουρέζικη γαρίδα και η ελληνική αποτροπή»-Γιώργος Βενέτης

Αφήστε ένα σχόλιο