AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Η Ελλάδα με υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από Ουκρανία-Παλαιστίνη με υπογραφή Μητσοτάκη -Ν.Φαραντούρης

[ad_1]

Είναι μάλλον οξύμωρο να συζητάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια όταν στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν διατεθεί 1.000 ευρώ για έρευνα για ένα έτος!!! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι αληθινό και το καταθέτει ως ενδεικτικό στοιχείο της σκόπιμης απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου ο κ.Νίκος Φαραντούρης. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο , σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στέφανου Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο κ.Φαραντούρης μιλά για τον κίνδυνο να κλείσουν πανεπιστημιακά τμήματα σε περιοχές ακριτικές, εκεί όπου ήδη γίνονται συζητήσεις για να ανοίξουν ιδιωτικές τουρκικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις.

Επισημαίνει τον κίνδυνο που προκύπτει από την απόλυτη περιφρόνηση που επέδειξε η κυβέρνηση στο Σύνταγμα της χώρας. Τι θα συμβεί αν κρίνει ότι κι άλλα άρθρα του , «έχουν ξεπεραστεί από την κοινωνία»;

Ασκεί κριτική στο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής του κ.Μητσοτάκη που είναι «είμαστε δεδομένοι, σιωπηλοί  και υπάκουοι σύμμαχοι» ενώ θα έπρεπε να δηλώνουμε αξιόπιστοι. Εκτιμά ότι ο «λογαριασμός» από τις επιλογές του κ.Μητσοτάκη μπορεί να έρθει και να αφορά στα εθνικά μας ζητήματα.

Θεωρεί ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε Ουκρανία και Γάζα έχει τοποθετήσει  την Ελλάδα στο στρατόπεδο όσων  ρίχνουν λάδι στη φωτιά του  πολέμου.

Αναφέρεται στον παραλογισμό με τον οποίο η κυβέρνηση κινήθηκε στο χώρο των εξοπλισμών, όπου ξόδεψε δισεκατομμύρια χωρίς να εξασφαλίσει έστω και τη συναρμολόγηση μιας βίδας στην Ελλάδα.

Θέτει το ερώτημα «ποιος κυβερνά τελικά τη χώρα», απαντώντας στο διαρκές επιχείρημα ότι για όλα τα στραβά και τα ανάποδα ευθύνονται «εξωγενείς παράγοντες».

«Ποιος φταίει που η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο πληθωρισμό από την Ουκρανία και την Παλαιστίνη που βρίσκονται σε πόλεμο», ρωτά ο κ.Φαραντούρης.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

[ad_2]

Source link

Related posts

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Στο πνεύμα των ήρεμων… νερών! Τρία ρυμουλκά που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία έρχονται να εξυπηρετούν το σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Αφήστε ένα σχόλιο