AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Η ιστορία πίσω από το βραβευμένο εστιατόριο με τα κατεξοχήν βιολογικά μενού

[ad_1]

Το Luftburg-Kolarik ιδρύθηκε το 1991 στο κέντρο του πάρκου Prater στη Βιέννη από την Elizabeth Kolarik. Από το 2020, η εταιρεία διοικείται από τον Paul Kolarik, τον γιο της Elizabeth, και τη σύζυγό του Bianca, οι οποίοι έχουν «χτίσει» την επιχείρησή τους γύρω από δύο αξίες: τη φιλικότητα προς την οικογένεια και τη βιωσιμότητα.

Πιστεύουν ότι, ως ένα μεγάλο εστιατόριο, με πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και 500.000 πελάτες το χρόνο, μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην οικονομία και τη γεωργία. Οι ιδιοκτήτες του Luftburg-Kolarik ελπίζουν το εστιατόριο να αποτελέσει έμπνευση και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε να ακολουθήσουν τον δρόμο των βιολογικών, δείχνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό ακόμη και σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Τα ετήσια Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικών (European Organic Awards ) ανταμείβουν τους πιο καινοτόμους φορείς στην αλυσίδα των βιολογικών προϊόντων. Σε κοινή διοργάνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την COPA-COGECA και τον IFOAM Organics Europe, έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με το να μοιράζονται ιστορίες φορέων που έχουν επιτύχει την καινοτομία σε αυτόν τον τομέα.

Η βιολογική παραγωγή συνδυάζει τις καλύτερες πρακτικές για το περιβάλλον και το κλίμα, ενισχύει τη βιοποικιλότητα και την υγεία του εδάφους και των φυτών. Ο ρόλος της έχει αναγνωριστεί επίσης από την ΕΕ, η οποία προσδιόρισε την παραγωγή βιολογικών τροφίμων ως βασικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της στρατηγικής “Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο” και της στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Νέο μπλόκο των αγροτών στον Πύργο

Πριν καν πληρωθούν τα eco-schemes ήρθε ο λογαριασμός στους αγρότες για το κόστος δήλωσης των δράσεων

Απαιτητική αλλά θετική η προοπτική της παγκόσμιας παραγωγής ζωικής πρωτεΐνης το 2024

Αφήστε ένα σχόλιο