AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η νέα βόμβα των ΗΠΑ πάνω από τη Μόσχα; «300χιλ. οι νεκροί»

[ad_1]

Σε έναν πυρηνικό πόλεμο όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει νικητής…

«Η νέα πυρηνική βόμβα της Αμερικής που σχεδιάζεται για ανάπτυξη έχει τη δυνατότητα να ισοπεδώσει το κέντρο της Μόσχας και να σκοτώσει περισσότερους από 300.000 από τους 13 εκατομμύρια κατοίκους της».

Το παραπάνω ανέφερε το περιοδικό Newsweek, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, επικαλούμενο μια προσομοίωση που δημιουργήθηκε μέσω του διαδικτυακού εργαλείου Nukemap.

Η είδηση αυτή κάνει από χθες τον γύρο των ρωσικών ΜΜΕ.

Τι μεταδίδεται αναλυτικά:

«Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι θα επιδιώξει να κατασκευάσει μια νέα παραλλαγή της πυρηνικής βόμβας βαρύτητας B61 – την B61-13 – εν αναμονή της έγκρισης από το Κογκρέσο.

Το νέο όπλο θα είχε απόδοση 360 κιλοτόνων, που είναι 24 φορές πιο ισχυρό από αυτό που έπεσε στη Χιροσίμα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν πυροδοτηθεί πάνω από τη Μόσχα, η βόμβα θα σκοτώσει περίπου 311.480 ανθρώπους και θα τραυματίσει έως και 868.860, σύμφωνα με το Newsweek. Αν πέσει στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, ο εκτιμώμενος αριθμός των θανάτων από την έκρηξη θα έφτανε τους 360.150, πρόσθεσε η δημοσίευση».

freepik photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Προτείναμε στο ΥΠΕΚΑ να καθοριστεί καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67%

aitoloakarnanianews

ΥΠΕΘΑ: Κανένα θέμα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η «ΛΟΓΧΗ» του Πολεμικού Ναυτικού έτοιμη για δράση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο