AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Η πολυκοσμία στο Αγρίνιο δεν «αποτυπώθηκε» στα ταμεία των εμπόρων κατά την εορταστική περίοδο

[ad_1]

Η πολυκοσμία στο Αγρίνιο δεν «αποτυπώθηκε» στα ταμεία των εμπόρων κατά την εορταστική περίοδο


Οι γιορτές φεύγουν αφήνοντας ανάμεικτη εικόνα στο λιανεμπόριο. Καλύτερα για λίγους. Η πολυκοσμία στο Αγρίνιο κατά την εορταστική περίοδο δεν «αποτυπώθηκε» αντίστοιχα στα ταμεία όλων των εμπορικών καταστημάτων

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μπορεί η αύξηση της επισκεψιμότητας που σημειώθηκε στην περιοχή του Αγρινίου κατά την εορταστική φετινή περίοδο να απέφερε και την αντίστοιχη δουλειά στον κλάδο της εστίασης, συνεπώς και τον αντίστοιχο τζίρο στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αντίστοιχη η κατάσταση για τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κλάδου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κώστα Ναστούλη κατά τη φετινή εορταστική περίοδο ο κλάδος της εστίασης κινήθηκε πάρα πολύ καλά. «Ο τζίρος ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτόν που έκανε ο κλάδος της εστίασης πέρυσι τα Χριστούγεννα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ήταν και παραπάνω» τόνισε πρόσφατα μιλώντας στη «Σ» ο κ. Ναστούλης, βάζοντας θετικό πρόσημο στη φετινή εορταστική περίοδο!

Στον αντίποδα, τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου δεν φαίνεται πως δούλεψαν όλα τόσο καλά, όπως οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, ενώ αρκετοί είναι και οι έμποροι της πόλης που κάνουν λόγο ακόμη και για μείωση σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη εορταστική περίοδο!

Παιδικά και γυναικεία πρωταθλητές στην κίνηση

Σε γενικές γραμμές τα εμπορικά που δούλεψαν περισσότερο φαίνεται να είναι αυτά που σχετίζονται με τα παιδικά και τα γυναικεία είδη, αν και φέτος και σ’ αυτές τις επιχειρήσεις υπήρχε «ταβάνι» ως προς την δουλειά και τον τζίρο, χωρίς φυσικά να «λείπουν» και οι επιχειρήσεις που κατέγραψαν αύξηση στο τζίρο τους, έστω και σε μικρό ποσοστό.

Η «Σ» συνομίλησε με αρκετούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιανεμπορίου στο Αγρίνιο, οι οποίοι εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις, ελπίζοντας όμως όλοι πως η εκπτωτική περίοδος που ξεκινά από τη Δευτέρα θα αποδώσει καλύτερα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, αν και πολλοί κρατούν «μικρό καλάθι» ελπίζοντας πως θα διαψευστούν. Ωστόσο κοινή συνισταμένη σχεδόν όλων είναι ότι όσο πλησιάζαμε προς την Πρωτοχρονιά η κίνηση ήταν μειώνονταν.

Ο Νικήτας Τάτσης

Ο Νικήτας Τάτσης ανέφερε: «η δουλειά ήταν σταθερή κατά την εορταστική περίοδο. Υπήρχε μια πτώση τη δεύτερη εβδομάδα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν όμως αναμενόμενη. Σε γενικές γραμμές η αγοραστική δύναμη ήταν μειωμένη μεταξύ 10% και 20% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Πέρσι όμως η εορταστική περίοδος ήταν σε χρονιά που η αγορά ήταν ανοιχτή μετά τον κορονοϊό, οπότε υπήρχε η ανάγκη στον κόσμο να βγει και να καταναλώσει.

Η κίνηση που υπήρξε φέτος ξεκίνησε από την Πέμπτη πριν τα Χριστούγεννα, αλλά οι καλύτερες ημέρες ήταν οι δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το internet έχει επηρεάσει αρνητικά πάρα πολύ και έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στα φυσικά τοπικά καταστήματα».

Ο Σπύρος Αλτζερίνης

Ο Σπύρος Αλτζερίνης τόνισε: «δούλεψαν κάποια εμπορικά καταστήματα και όχι ό,τι δούλεψε κάπως η τοπική αγορά. Αυτά τα καταστήματα που διαθέτουν μικρά προϊόντα, γυναικεία είδη και προϊόντα για δωράκια δούλεψαν. Όσα καταστήματα έχουν κάπως πιο ακριβά ρούχα και παπούτσια ή και άλλα προϊόντα δεν δούλεψαν καθόλου.

Υπήρξε σημαντική μείωση στην αγορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι προηγούμενες γιορτές ήταν σαφώς καλύτερες σε σχέση με τις φετινές, ενώ φέτος δεν ήρθε καθόλου ξένος κόσμος. Η πτώση της κίνησης φέτος κατά την εορταστική περίοδο ήταν σίγουρα κατά 60% σε σχέση με τη περσινή αντίστοιχη περίοδο, όπου και τότε ήταν πολύ πεσμένη σε σχέση με το παρελθόν».

Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος

Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος επεσήμανε: «η επισκεψιμότητα φέτος κατά την εορταστική περίοδο ήταν πολύ μεγάλη, πολλαπλάσια από πέρυσι. Σ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Δήμος Αγρινίου όπου με διάφορα event που διοργάνωσε κρατούσε τον κόσμο έξω και κρατούσε ζωντανό το κέντρο της πόλης.

Θεωρώ ότι από τα 12 χρόνια που διατηρώ επιχείρηση στο κέντρο της πόλης ήταν η πρώτη ίσως χρονιά που υπήρχε τόσος πολύς κόσμος έξω ή τουλάχιστον ήταν από τις λίγες χρονιές που συνέβη αυτό.

Πιστεύω πως ο κόσμος άφησε χρήματα στα εμπορικά του Αγρινίου, ενώ σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη εορταστική περίοδο η αύξηση στην κίνηση μπορεί να ήταν και 30%.Περισσότερο δούλεψαν τα γυναικεία είδη. Η δουλειά ήταν από παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ οι προηγούμενοι μήνες δεν ήταν καθόλου καλοί».

Ο Γιώργος Καμμένος

Ο Γιώργος Καμμένος δήλωσε: «η φετινή εορταστική περίοδος κύλησε καλύτερα απ’ ότι η περσινή και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς η δουλειά «έκοψε» λίγο, καθώς έρχονται και οι χειμερινές εκπτώσεις. Φέτος η εορταστική περίοδος είχε θετικό πρόσημο και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, ενώ θα μπορούσα να πως ότι σημειώθηκε άνοδος κατά 5% μέχρι και 15%, ανάλογα όμως και με τις επιχειρήσεις φυσικά.

Η κίνηση τα Χριστούγεννα καταγράφηκε στα παιδικά και την Πρωτοχρονιά στα γυναικεία είδη, μικρά τα ποσοστά, αλλά σημασία έχει ότι υπήρχε θετικό πρόσημο. Οι προηγούμενοι μήνες δεν ήταν καλοί για την τοπική αγορά, αλλά γενικά οι μήνες αυτοί δεν είναι καλοί».

Ο Θουκυδίδης Κολονέλος σημείωσε: «η αγορά φέτος κατά την περίοδο των εορτών κινήθηκε συμπαθητικά, ούτε καλά ούτε άσχημα δηλαδή. Δεν ήταν πολύ κακά. Ήρθε πολύς κόσμος, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έγινε κάτι το τρομερό.

Θεωρώ πως η όποια κίνηση κατεγράφη ήταν κατά 60% υπέρ των γυναικείων προϊόντων. Ο καιρός δεν βοηθάει για να πουληθούν ρούχα και μάλιστα χοντρά, αλλά «έφυγαν» αρκετά παπούτσια. Η κίνηση ξεκίνησε τρείς ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και κορυφώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως δηλαδή συμβαίνει και κάθε χρόνο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου – Πρόεδρος ο Κ. Ζώης (εικόνες)

[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Η απάντηση του αντιδημάρχου Γ. Βασιλείου για το «επικίνδυνο» παιχνίδι αναρρίχησης στο πάρκο

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Από 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις από επιχειρηματίες για κοινόχρηστους χώρους

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της πλατείας Δημάδη για την Επαναστάση του 1821 (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο