AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Η Ρουάντα, χώρα κλειδί για την εξαγωγή αβοκάντο στην Ευρώπη

[ad_1]

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη αποστολή αβοκάντο που εξήχθη από κοινοπραξία εξαγωγέων από τη Ρουάντα, συμπεριλαμβανομένης της SOUK Farms, στη Μέση Ανατολή μέσω Ντουμπάι, πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη με την SOUK Farms αυτή τη φορά να εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη.

Ο Seun Rasheed, Διευθύνων Σύμβουλος της SOUK Farms, είπε στο Freshplaza, “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επιτύχαμε αυτήν την σημαντική ανακάλυψη. Αυτή η εναρκτήρια αποστολή είναι το αποκορύφωμα πολλών ετών δουλειάς και είναι μόνο η αρχή ενός πολλά υποσχόμενου ταξιδιού. Η σταθερή αύξηση των εξαγωγών αβοκάντο από τη Ρουάντα τα τελευταία πέντε χρόνια αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της χώρας μας να φυτεύει πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα ετησίως, εστιάζοντας στις ποικιλίες Hass και Fuerte».

Η εν λόγω βιομηχανία στη Ρουάντα, είναι μία σχετικά νέα ανερχόμενη δύναμη στη διεθνή αγορά εξωτικών φρούτων, η οποία επιθυμεί να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της πρωτοποριακής καινοτομίας για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της γεωργίας στην Αφρική, ενώ παράλληλα επωφελείται από το ευνοϊκό κλίμα και την τοπική γεωπονική τεχνογνωσία.

“Δεδομένης της ευνοϊκής εποχικότητας του αβοκάντο της Ρουάντα, που ευδοκιμεί από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, καθώς και της μικρής ποσότητας εξαγωγών από διεθνείς ανταγωνιστές αναμένουμε ότι η Ευρώπη θα γίνει βασικός προορισμός για τα αβοκάντο μας. Σχεδιάζουμε να εξάγουμε έως και 120 τόνους αβοκάντο στην Ευρώπη έως το τέλος της επόμενης σεζόν, επιτρέποντας στη Ρουάντα να θεωρηθεί ως πηγή ανεφοδιασμού για την ευρωπαϊκή αγορά» δήλωσε η Souk Farms.

Πηγή: freshplaza.com

 

 

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Μειωμένο ύψος βροχοπτώσεων και μονάδων ψύχους απειλούν το αμπέλι με προσβολές ίσκας και φόμοψης

Στους 830.000 τόνους η ισπανική παραγωγή ελαιολάδου, φόβοι εξάντλησης αποθεμάτων τον Σεπτέμβριο

Υπεγράφη διακήρυξη φιλίας στην συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη

Αφήστε ένα σχόλιο