AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η συμμετοχή στρατιωτικών στις ευρωεκλογές και η τήρηση του Συντάγματος

[ad_1]

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών σε ανακοίνωση του θέτει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ με τη συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε Νομαρχιακή Επιτροπή συγκεκριμένου κόμματος.

Η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Στρατιωτικών σε Ευρωεκλογές – Τήρηση του Συντάγματος

ΣΧΕΤ.:      Αριθμ. πρωτ. 32/2023/16-8-2023/ΠΑ.Σ.Ε.Σ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, σχετικά με την αδυναμία συμμετοχής τους στις επικείμενες ευρωεκλογές. Μάλιστα, όταν τους αναφέρουμε πως  σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος της Ελλάδας «Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας», μας ανταπαντούν πως «εν τοις πράγμασι» με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση του ΥΠΕΘΑ, υφίσταται ήδη πολιτικοποίηση του στρατεύματος αφού ακόμα και «στρατιωτικοί συνδικαλιστές» που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ συμμετείχαν άλλος σε κομματική νομαρχιακή επιτροπή και άλλος «έδωσε προεκλογικό αγώνα» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου για την ανάδειξή του ως Αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Κύριε Υπουργέ,

εμείς στο ΠΑ.Σ.Ε.Σ. έχουμε την προάσπιση του Συντάγματος ως πρωτεύον σκοπό μας. Προφανώς θα έχετε ήδη ενημερωθεί αρμοδίως, πως τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Σ., με βαθύ αίσθημα ευθύνης, προέβησαν σε αναφορές ζητώντας να ελεγχθούν τα «αδιάσειστα» στοιχεία που προσκόμισαν και να προβεί η Υπηρεσία σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες κατά του «στρατιωτικού συνδικαλιστή» που με περίσσιο «θράσος» υπερηφανευόταν για την εκλογή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή συγκεκριμένου κόμματος και εμμέσως πλην σαφώς της καταπάτησης εκ μέρους του, του Συντάγματος της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, αν και δεν ήσασταν τότε ΥΕΘΑ, ίσως όμως να έχουν «υποπέσει στην αντίληψή σας» οι δημόσιες αναφορές δημοσιογράφων και για άλλον «στρατιωτικό συνδικαλιστή», που επίσης υπηρετεί στο ΣΓ ΥΕΘΑ, πως προέβη σε προεκλογικό αγώνα υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου για την προεδρεία γνωστού πολιτικού κόμματος. Χαρακτηριστικά – ενδεικτικά αναφέρουμε:

1.   Άρθρο «Στρατιωτικός συνδικαλιστής κάνει εκστρατεία για τον Λοβέρδο!» aftodioikisi.gr 29-9-2021.

https://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/stratiotikos-syndikalistis-kanei-ekstrateia-gia-ton-loverdo-eikona/

[ad_2]

Source link

Related posts

Επεισοδιακή σύλληψη: 39χρονος προσπαθούσε να σκοτώσει 37χρονο

aitoloakarnanianews

Η Μόσχα δηλώνει ότι αναχαίτισε ουκρανικό πύραυλο πάνω από την νότια περιφέρεια Λίπετσκ

Σενάριο για εαρινή ρωσική επίθεση με 100χιλ.: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση»

Αφήστε ένα σχόλιο