AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Η Τουρκία επικύρωσε την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μεταδίδει το Bloomberg

[ad_1]

Το Bloomberg μεταδίδει πως η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Τώρα μένει να δούμε τα ανταλλάγματα που θα εισπράξει η Άγκυρα. Το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινωθεί η απόφαση της διοίκησης Μπάιντεν για τα F-16 που θέλει να αγοράσει και να εκσυγχρονίσει η Τουρκία. Αν θα υπάρχει και κάτι άλλο είναι το ερώτημα.

Ερώτημα είναι αν η Ουάσινγκτον θα εξισορροπήσει την ανακοίνωση με τα F-35 για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένει πως και πως για να πουλήσει την έγκριση της πώλησης ως μεγάλη επιτυχία. Που ακριβώς είναι η επιτυχία δεν έχει διευκρινιστεί . Όχι μόνο για το υπέρογκο κόστος της αγοράς αλλά και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει απαντήσει στις βάσιμες και αιτιολογημένες ενστάσεις έμπειρων αεροπόρων για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της αγοράς για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Θα είναι μέγα φιάσκο να μην κάνουν οι Αμερικανοί ούτε αυτό το χατήρι στον κ.Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που πιέζουν για νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία και με τον κ.Μητσοτάκη να έχει προσφερθεί ήδη να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Όχι στις αποστρατείες Στρατιωτικών για λόγους Υγείας

aitoloakarnanianews

Ελληνικά Rafale σε πολυεθνική άσκηση

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε ένα εμπορικό πλοίο και στο Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο