AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Η NASA ψάχνει εθελοντές για να ζήσουν στον… Αρη

[ad_1]

Τους επόμενους… Αρειανούς αναζητάει η NASA, που ψάχνει τους ιδανικούς υποψήφιους για να ζήσουν απομονωμένοι έναν ολόκληρο χρόνο σε μια προσομοίωση αποικίας του πλανήτη Αρη.

Το εγχείρημα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον αποτελεί μέρος του προγράμματος «Chapea 2» (Υγεία πληρώματος και απόδοσης αποστολής). Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την πρώτη γενιά αστροναυτών που θα επισκεφθούν τον Αρη, σε φιλόδοξες αποστολές που έχουν προγραμματιστεί για τη δεκαετία του 2030.

Οπως σημειώνει η NASA, κάθε αποστολή CHAPEA περιλαμβάνει ένα πλήρωμα εθελοντών τεσσάρων ατόμων που θα ζουν και θα εργάζονται μέσα σε έναν τρισδιάστατα (3d) εκτυπωμένο βιότοπο 1.700 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον του Τέξας. Ο οικότοπος, που ονομάζεται «Mars Dune Alpha», προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Αρη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών των πόρων, των βλαβών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων πίεσης.

Το «περιβάλλον» που θα φιλοξενήσει τους τέσσερις επιτυχόντες διαθέτει τα χαρακτηριστικά μιας διαμονής στον Κόκκινο Πλανήτη. Το «Mars Dune Alpha» κατασκευάζεται με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, καθώς αυτή είναι η προτιμώμενη τεχνολογία για την κατασκευή εξωγήινων κατοικιών, λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων δομικών υλικών.

Η δομή θα περιλαμβάνει τέσσερα ιδιωτικά διαμερίσματα του πληρώματος στη μία πλευρά, καθώς και κοινόχρηστους χώρους διαβίωσης που θα βρίσκονται στο κέντρο της. Στην άλλη πλευρά θα υπάρχουν σταθμοί εργασίας, ιατρικοί σταθμοί και σταθμοί καλλιέργειας τροφίμων. Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία «ICON», το ύψος των οροφών θα ποικίλλουν, ώστε κάθε δωμάτιο να είναι οπτικά μοναδικό, ώστε να «αποφεύγεται η χωρική μονοτονία και η κόπωση των μελών του πληρώματος».

Κάθε δωμάτιο θα διαθέτει επίσης προσαρμόσιμο φωτισμό, έλεγχο της θερμοκρασίας και του ήχου, μαζί με ένα μείγμα σταθερών και κινητών επίπλων, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αναδιοργανώνουν και να εξατομικεύουν τους εσωτερικούς χώρους.

Τα καθήκοντα του πληρώματος περιλαμβάνουν προσομοιωμένους διαστημικούς περιπάτους, ρομποτικές λειτουργίες, συντήρηση του ενδιαιτήματος, άσκηση και ανάπτυξη καλλιεργειών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων, ρομποτικών λειτουργιών και διαχείρισης των τροφίμων. Οσοι επιλεγούν θα αποζημιωθούν για το χρόνο τους, χωρίς να διευκρινίζεται προς το παρόν το ύψος της αμοιβής.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των κατάλληλων υποψηφίων και επιμένουν ότι όποιος υποβάλλει αίτηση πρέπει να έχει πανεπιστημιακό πτυχίο μηχανικής, μαθηματικών, βιολογίας, φυσικής ή πληροφορικής, καθώς και μετέπειτα εργασιακή εμπειρία σε αυτούς τους τομείς. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι υγιείς, μη καπνιστές, ενώ η «πρόσκληση» αφορά μόνο πολίτες των ΗΠΑ ή μόνιμους κάτοικους των ΗΠΑ, ηλικίας 30 έως 55 ετών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Απριλίου.

Related posts

Εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

aitoloakarnanianews

Τζόκερ Κλήρωση 3/3/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

Στη συνάντηση Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης ο Κώστας Καραγκούνης

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο