AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

«Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

[ad_1]

Ο φορέας ψυχικής υγείας «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, διαπιστώνοντας καθημερινά μέσα από τις μονάδες ψυχικής υγείας, τις υπηρεσίες λειτουργίας τους και τις δράσεις τους, την αύξηση περιστατικών που αφορούν στην παιδική, εφηβική και ενδοοικογενειακή κακοποίηση, καθώς και των περιστατικών ρητορικής μίσους στα σχολεία και στο διαδίκτυο προχωρούν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Μετά την πανδημία, ο κόσμος του διαδικτύου έγινε ένα πεδίο ιδιαίτερα ευάλωτο στις κακοποιητικές συμπεριφορές προς όλους, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στο φυσικό περιβάλλον του σχολείου, της οικογένειας και όλης της κοινωνικής ζωής. Ο αριθμός, η συχνότητα αλλά δυστυχώς και η ένταση των κρουσμάτων οδηγούν στην άμεση ανάγκη πρόληψης, με έμφαση στην πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση, προκειμένου να προστατευτεί η σωματική και ψυχική υγεία όλων και κυρίως των παιδιών και των εφήβων.

Ο φορέας ψυχικής υγείας «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής θα δραστηριοποιηθούν από κοινού στις θεματικές που αφορούν τα δικαιώματα και τους βασικούς πυλώνες της σωματικής και ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και εφήβων, προκειμένου να προσεγγιστεί ολιστικά η κατάκτηση της ευεξίας και της ποιότητας ζωής τους, σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Εκτιμώντας τις ανάγκες και αναπτύσσοντας τα απαραίτητα προγράμματα υποστήριξης και βοήθειας, εκπαιδεύοντας και καταρτίζοντας διαρκώς τους λειτουργούς υγείας και εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και φυσικά δίπλα στους γονείς και στο σύνολο της οικογένειας, δίνεται η δυνατότητα συνολικής και ουσιαστικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικά, στην εποχή όπου η ψυχική υγεία βάλλεται από πολλές συνιστώσες, ο φορέας «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» με την αδιάληπτη παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής με τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την καλλιέργεια κοινωνικής & συναισθηματικής ενδυνάμωσης, την ορθή χρήση του διαδικτύου, προχωρώντας στη λειτουργία της γραμμής υποστήριξης 800 4000 009 χωρίς χρέωση.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 14.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο – Κτήριο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Ακαδημίας 48 &Σίνα, με την παρουσία της προέδρου του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» κας Αθηνάς Πάσσιου και της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής κας Άρτεμις Κ. Τσίτσικα.

Related posts

Το ΕΚ Αγρινίου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου

aitoloakarnanianews

Συγχαρητήρια Δήλωση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την Ολυμπία Βικάτου

aitoloakarnanianews

Σταρακά: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία είναι άλλο ένα καρφί στο φέρετρο ενός κρίσιμου δημόσιου τομέα – Απογοητευτική η εικόνα του ΕΣΥ στην Αιτωλ/νία

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο