AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ορθοδοξια

“Θέλουμε τα κειμήλιά μας” – Τι λέει ο ιερέας του Νεοχωρίου Σιντικής για την κλοπή σε εκκλησάκι – Thestival


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου Σιντικής Σερρών, καθώς άγνωστοι έκλεψαν τις ξύλινες πόρτες της Ωραίας Πύλης, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αθανασίου, στο όρος Μπέλλες.

Το περιστατικό γνωστοποίησε χθες ο εφημέριος της ενορίας του Νεοχωρίου Σιντικής Σερρών, π. Αναστάσιος Φροσύνης, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι έλειπαν οι πόρτες κατά την τελευταία επίσκεψή του στο ξωκλήσι.

Ο π. Αναστάσιος ενημέρωσε την Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου, στη συνέχεια γνωστοποίησε το συμβάν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο.

«Πριν από 10 ημέρες πήγαμε στον ναό και είδαμε ότι έλειπαν τα βημόθυρα της Ωραίας Πύλης. Για την Εκκλησία και το χωριό μας είναι ανεκτίμητης αξίας. Το χωριό μας είναι σε εγρήγορση. Εμείς ζητάμε από όλους να προσευχηθούν έτσι ώστε να φωτίσει αυτούς που τα πήρανε και να τα επιστρέψουν ή να πάνε να τα αφήσουν μόνοι τους. Εμείς θέλουμε τα κειμήλιά μας», τόνισε στο thestival.gr ο π. Ανάστασιος Φροσύνης.

Το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου – Αγίου Αθανασίου είναι ιστορικός ναός, ο οποίος χτίστηκε το 1874 στο όρος Μπέλλες. Πανηγυρίζει στις 2 Μαΐου, όπου γιορτάζεται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.

Δείτε περισσότερα για τον ναό ΕΔΩ.


Source link

Related posts

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Στον Άγιο Δημήτριο από σήμερα τμήμα του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομμάτι από Τίμιο Ξύλο που φυλάσσονται στο Άγιον Όρος – Thestival

Εσπερινός της Συγγνώμης: Το «συγγνώμη» ως ελευθερία

Αφήστε ένα σχόλιο