AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Θα σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία;; Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση

[ad_1]

Αυτά τουλάχιστον λένε τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Τη δική του απάντηση σχετικά με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις δηλώσεις-«βόμβα» περί πιθανής αποστολής νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συντάχθηκε με όσα είπε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Από την πρώτη μέρα της παράνομης ρωσικής εισβολής, η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στην Ουκρανία και στον αγώνα της για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας», σημειώνει ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, στο Παρίσι εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της αρωγής προς το Κίεβο αλλά, τονίζει ότι «για την Ελλάδα θέμα αποστολής στρατευμάτων δεν υφίσταται».

Θυμίζουμε πως πρώτος μετά τον Σλοβάκο πρωθυπουργό που ανέδειξε το θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει τα εξής λίγο αφότου εξήλθε της διάσκεψης για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι:

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας».

Τις φήμες γύρω από την αποστολή νατοϊκών τακτικών στρατών φούντωσε ξανά η αινιγματική δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν πως «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στέλνει την Πέμπτη το μήνυμα πως «οι δυτικοί δεν θα προλάβουν ούτε να κλείσουν τα μάτια», καθώς θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.

eurokinissi photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Ταϊβάν: Η πρόεδρος της χώρας λέει πως οι σχέσεις με την Κίνα πρέπει να αποφασιστούν από τον λαό

Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την US European Command

Ορκίστηκαν 70 νέοι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο