AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

«Θερίζουν» γρίπη και ιώσεις στο Αγρίνιο – Στο «κόκκινο» η Παθολογική

[ad_1]

«Θερίζουν» γρίπη και ιώσεις στο Αγρίνιο – Στο «κόκκινο» η Παθολογική


«Θερίζουν» γρίπη και ιώσεις στο Αγρίνιο – Στο «κόκκινο» η Παθολογική όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία στο 120% η πληρότητα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της γρίπης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Στο κόκκινο» είναι αυτή την περίοδο οι νοσηλείες όπως επίσης και οι επισκέψεις ασθενών στο Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού, λοιμώξεων της γρίπης και άλλων ιώσεων της εποχής. Την τελευταία χρονική περίοδο στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη με την πληρότητα να αγγίζει το 120%!

Η εικόνα είναι αντίστοιχη και σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ φέτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, οι νοσηλείες αυξήθηκαν περισσότερο, καθώς το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως όσοι πέρασαν γρίπη φέτος πέρασαν «δύσκολα», ενώ το «κύμα» των λοιμώξεων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Μαρτίου τουλάχιστον.

Πέραν όμως της γενικής αυτής δύσκολης εικόνας που αφορά και το Νοσοκομείο Αγρινίου, στο Αγρίνιο οι παθολόγοι του Νοσοκομείου έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όλο αυτό τον όγκο δουλειάς τον διαχειρίζονται μόνο 5 παθολόγοι όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Μάκης Αραβανής μιλώντας στη «Σ», ενώ σύμφωνα με τον κ. Αραβανή ο ένας εφημερεύων παθολόγος καλείται ταυτόχρονα να διαχειριστεί ένα μεγάλο όγκο δουλειάς με κατά μέσο όρο 60 με 65 νοσηλευόμενους στη κλινική του νοσοκομείου,  ασθενείς στα ΤΕΠ, ασθενείς με covid, αλλά και ό,τι επιπλέον παθολογική εκτίμηση χρειαστεί στα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου!

Ο Μάκης Αραβανής

Συγκεκριμένα ο κ. Αραβανής τονίζει: «υπάρχει πάρα πολύ επιβάρυνση και μεγάλη πίεση αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Οι λοιμώξεις της γρίπης και του αναπνευστικού είναι στο ζενίθ, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και λοιμώξεις λόγω covid, σε μικρότερο βαθμό βέβαια, αλλά υπάρχουν. Αφορούν κυρίως άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή άτομα που εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου με χρόνια νοσήματα, αλλά να τονίσουμε πως αφορά και πολύ νεότερους συνανθρώπους μας, καθώς κανείς δεν είναι άτρωτος.

Γι’ αυτό πρέπει τα μέτρα προστασίας να υπάρχουν και ο κόσμος να αποφεύγει τον συγχρωτισμό, ανεξάρτητα αν είναι όλα «ελεύθερα» από τις οδηγίες του Κράτους. Οφείλουμε να δώσουμε αυτές τις οδηγίες εμείς οι γιατροί, γιατί όταν προλαμβάνει κάποιος και νοσήσει θα έχει και λιγότερες επιπτώσεις. Η προσέλευση είναι αυξημένη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως επίσης αυξημένες είναι και οι νοσηλείες.

Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου αυτή την στιγμή είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη με πληρότητα άνω του 120%, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στο Αγρίνιο υπάρχουν αναγκαστικά φιλοξενίες ασθενών και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, πλην της παθολογικής, καθώς πέραν από το γεγονός ότι είναι στο ζενίθ οι λοιμώξεις της γρίπης και του αναπνευστικού, όπως προαναφέραμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες παθολογικές καταστάσεις που χρήζουν νοσηλείας.

Να τονίσουμε πως αυτός ο φόρτος εργασίας βγαίνει από 5 παθολόγους και με 1 εφημερεύων παθολόγο, όπου καλύπτει ταυτόχρονα την κλινική, με κατά Μ.Ο. 60 με 65 νοσηλευόμενους ασθενείς, τα ΤΕΠ, όσους ασθενείς είναι με covid και με ότι παθολογική εκτίμηση χρειαστεί σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου.

Επίσης, οι θέσεις είναι κενές, δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός και αυτό έχει επιβάρυνση στην πολύωρη αναμονή των ασθενών κατά την προσέλευσή τους. Βέβαια, λόγω της αυξημένης κίνησης, προσέλευσης, οι συνθήκες είναι δύσκολες. Κατ’ εκτίμηση, περίπου η μισή «δύναμη» των νοσηλευόμενων ασθενών είναι με λοίμωξη αναπνευστικού και της γρίπης, ενώ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό και στα επείγοντα, χωρίς να μειώνεται ο αριθμός των χρόνιων νοσημάτων επαναλαμβάνω ή άλλων νοσημάτων, που άπτονται στον παθολογικό τομέα και χρίζουν νοσηλείας όπως λ.χ. το εγκεφαλικό, οι αιμορραγίες, η νεφρική ανεπάρκεια κλπ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αιτωλοακαρνανία: «Ειδικεύονται» οι επιτήδειοι – Ανακάμπτουν οι «παραδοσιακές» μορφές απάτης (Πίνακες)


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Την Πέμπτη στολίζουμε το «Δέντρο της Αγάπης» στην πλατεία Παναγοπούλου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Η πρώτη του έτους στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

aitoloakarnanianews

Ι.Μ. Μυρτιάς: Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο