AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Θεραπευτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου βρέθηκε πως παίζουν 2 φαινόλες στο ελαιόλαδο

[ad_1]

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ομάδα επιστημόνων στο ιατρικό κλαδικό περιοδικό Nutrients στις 13 Μαρτίου, «η Υδροξυτυροσόλη (HT) και η Ελαιοευρωπαΐνη (OLE) απoδείχτηκε εργαστηριακά πως διαθέτουν αξιοσημείωτες επιδράσεις κατά του πολλαπλασιασμού των κυττάρων NB (Νευροβλάστωμα), οδηγώντας σταδιακά σε αναστολή του κυτταρικού κύκλου. Επιπλέον, αυτές οι πολυφαινόλες επιτρέπουν την ενίσχυση της κυτταρικής αντιοξειδωτικής άμυνας και τη μείωση της οξειδωτικής βλάβης». 

Το νευροβλάστωμα (ΝΒ) είναι ο δεύτερος σε συχνότητα, μετά τον όγκο του Wilms, κοιλιακός όγκος της παιδικής ηλικίας, αποτελώντας το 7.8% των παιδιατρικών καρκίνων. Η συχνότητά του ανέρχεται σε 1.6/100.000 άτομα, κυρίως μικρά παιδιά. Στα παιδιά, η συχνότητά του υπολογίζεται σε 9.5 περιπτώσεις/ 1.000.000. Στις ΗΠΑ, διαγιγνώσκονται περίπου 650 νέες περιπτώσεις ετησίως. (Οι ιατρικές πληροφορίες πάρθηκαν από το e-rheumatology.gr).

Στην συνοπτική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, οι συγγραφείς εξηγούν πως διερεύνησαν τις θεραπευτικές δυνατότητες της ελαιοευρωπαΐνης (OLE) και της υδροξυτυροσόλης (HT) ως νέα αντιοξειδωτικά στη θεραπεία του νευροβλαστώματος (ΝΒ), αντιμετωπίζοντας με επιτυχία προκλήσεις όπως η υποτροπή και η εν γένει αντίσταση στα φάρμακα.

Η σύνοχη συμπερασμάτων έχει ως εξής:

«Στην παρούσα ανασκόπηση, διερευνήσαμε τις θεραπευτικές δυνατότητες της ελαιοευρωπαΐνης (OLE) και της υδροξυτυροσόλης (HT) στη θεραπεία του νευροβλαστώματος (ΝΒ). Το NB είναι ένας εξωκρανιακός όγκος που προσβάλλει κυρίως παιδιά ηλικίας μεταξύ 17 και 18 μηνών. Η υποτροπή και η αντίσταση στα φάρμακα έχουν αναδειχθεί ως οι μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τη θεραπεία του ΝΒ, γεγονός που οδηγεί σε ζωτική ανάγκη για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Τα τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής (ΜΔ) παρουσιάζουν πολλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της θεραπείας του καρκίνου. Στην παρούσα ανασκόπηση, δώσαμε έμφαση στο ελαιόλαδο. Το OLE είναι η κύρια φαινολική ένωση που αποτελεί το ελαιόλαδο και υδρολύεται για την παραγωγή HT. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα καρκινικά κύτταρα παράγουν αυξημένες ποσότητες αντιδραστικών ειδών οξυγόνου, η παρούσα ανασκόπηση υπογραμμίζει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του OLE και του HT και πώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένη κυτταρική αντιοξειδωτική άμυνα και μειωμένη οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα του ΝΒ. Επιπλέον, τονίζουμε ότι αυτές οι φαινολικές ενώσεις οδηγούν σε απόπτωση και αναστολή του κυτταρικού κύκλου, μειώνουν τις παρενέργειες που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες. Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να διερευνήσει τις επιδράσεις αυτών των ενώσεων και άλλων αντιοξειδωτικών στη θεραπεία της ΝΒ in vivo».

Για όποιον ενδιαφέρεται η σχετική μελέτη βρίσκεται δημοσιευμένη εδώ

[ad_2]

Source link

Related posts

Προσαρμογές της ΚΑΠ με κίνητρα διευκόλυνσης των αγροτών συστήνει η Yara

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Εφορίας στη Ρόδο πραγματοποιούν από τα ξημερώματα αγρότες με τα τρακτέρ τους

Στο στάδιο της πράσινης κορυφής οι προσβολές από μονίλια

Αφήστε ένα σχόλιο